Terug naar de eerste pagina van metatags.nl Direct aanmelden bij de zoekmachines
metatags aanmelden zoekmachines

Facebook Share en Metatags

 

Uiteraard zoekt iedereen tegenwoordig op meer plekken dan alleen bij Google. Steeds vaker worden "resultaten" die gevonden worden via Facebook belangrijker gevonden dan een resultaat uit een zoekmachine. Want als je bij een zoekmachine zoekt op een gezellig tapas restaurant bij jouw in de buurt, dan moet je maar afwachten wie er "bovenaan" staat bij de resultaten. Maar als een Facebook vriend van jou zijn ervaring wil delen, dan weegt zijn of haar mening over dat restaurant veel zwaarder. Maar hoe doorzoekt Facebook nou al die informatie en welke resultaten krijg je te zien?

 

Facebook Share en
      Metatags

Als je inhoud wilt delen via Facebook kun je dit het eenvoudigst doen via de knop Share of in het Nederlands Delen. Als je gebruikt maakt van Facebook Share kan je met behulp van je metatags invloed uitoefenen op de weergave van je Facebook Share knop.

 

Facebook social bookmarking

   

Wanneer een gebruiker jouw inhoud deelt, kijkt Facebook of er relevante tekst en afbeeldingen en eventueel ook media, te vinden is. Door metatags te gebruiken kan Facebook de informatie beter vinden en op de juiste manier indexeren.

Facebook Share is heel gemakkelijk toe te voegen aan je website. En door gebruik te maken van metatags kan je de dingen die je wil delen met anderen voorzien van informatie. Ook de zogenaamde preview is op deze manier te beïnvloeden. Je doet dit door een combinatie van een link en van metatags.

Facebook Share gebruikt de URL van de pagina op je website om de informatie uit te lezen uit de broncode van die pagina. Als eerste kijkt de spider van Facebook Share naar de titel van de pagina en maakt een uittreksel van de inhoud. Als er media gebruikt wordt op een pagina, zoals foto's of video, zal ook dat worden meegenomen.

Welke basis metatags moet je voor Facebook gebruiken?

 

Om er nu zeker van te zijn dat deze preview de juiste gegevens toont, is het verstandig om een aantal metatags te plaatsen in het <HEAD> gedeelte van de HTML broncode van je website. Als je geen titel of metatags gebruikt, zal Facebook Share zelf een omschrijving samenstellen en thumbnails maken van bijvoorbeeld foto's op je pagina. Wat is een thumbnail? Een thumbnail is een verkleinde afbeelding van een foto of een computerbestand. Facebook zelf een samenvatting laten maken is natuurlijk niet optimaal! Je wilt zelf 100% invloed uitoefenen op de manier waarop je informatie wilt delen.

Je kan precies bepalen welke titel, omschrijving en thumbnail Facebook Share zal gebruiken door de volgende metatags te plaatsen in je website:

<meta name="title" content="titel" />
<meta name="description" content="omschrijving van de pagina" />
<link rel="image_src" href="thumbnail_image" / >

Een compleet voorbeeld van de metatags voor Facebook Delen zou dan kunnen zijn:
 

<meta name="title" content="Jan Smit uit Volendam" />
<meta name="description" content="In het nieuwe seizoen van De Palingsoap volgen we de inmiddels bekende gezichten en inwoners van Volendam die nog niet eerder te zien waren. " />
<link rel="image_src" href="http://www.testdomein.nl/afbeeldingen/jansmit.jpg" />


Zoals te zien is in het voorbeeld, bevat de titel de zogenaamde preview title. De meta description tag bevat een omschrijving van de inhoud en de image_src bevat de zogenaamde preview image. Zorg er voor dat deze tags geen vreemde karakters bevatten of HTML code want die zal de Facebook Spider er uit filteren. Gebruik onze online metatags generator voor de juiste metatags.

Gebruik tenminste een titel en een meta description tag.

De zogenaamde thumbnail_image is een link naar de afbeelding die bij de Feed story komt te staan. De thumbnail's breedte en hoogte moet ten minste 50 pixels zijn maar mag weer niet groter zijn dan 130 bij 110 pixels. Verder stelt Facebook nog eisen aan de verhouding van de afbeelding. De hoogte gedeeld door de breedte en de breedte gedeeld door de hoogte. (w / h, h / w) Dit mag niet groter zijn dan 3.0. Dus als voorbeeld: als de afbeelding 126 bij 39 pixels groot is zal deze niet getoond worden, want de verhouding is meer dan 3.0 (126 / 39 = 3.23).

Meer mogelijkheden


Facebook Share gaat uit van een standaard en dat is dat de pagina die je wilt delen een complete web pagina is. Als je alleen bijvoorbeeld een audio of flash bestand wilt delen, of dit bijvoorbeeld als een inline frame in Facebook wilt plaatsen, dan moet je een metatag gebruiken om aan te geven wat voor inhoud het precies is.

Lees verder over het specificeren van de juiste meta medium tags

 

 

Jouw facebook aanmelden bij de zoekmachines

En als laatste natuurlijk: je website aanmelden bij de zoekmachines !

 

Metatags - Waar te plaatsen ?

 

Niet alleen Facebook maar ook zoekmachines zoals Google, Yahoo en Bing maken actief gebruik van uw metatags. Uiteraard mag u de metatags op alle pagina's plaatsen, dus niet alleen de eerste index. Zorg er wel voor dat iedere pagina zijn eigen relevante tags krijgt, met steekwoorden en begrippen die betrekking hebben op de inhoud. Het lijkt misschien veel werk om voor iedere pagina aparte metatags te verzinnen maar u zult zien dat het werkt. Gebruik Metatags voor het aanmelden bij de zoekmachines.

Facebook en Metatags

       
Wanneer een gebruiker jouw inhoud deelt, kijkt Facebook of er relevante tekst en afbeeldingen, en eventueel ook media, te vinden is. Door metatags te gebruiken kan Facebook de informatie beter vinden.
 1. Lees verder waarom metatags belangrijk zijn en wat facebook er mee doet.
 2. Gebruik de metatags generator om juiste metatags te maken.
 3. Laat gratis je website analyseren en lees onze aanbevelingen.
 4. Zorg voor een goede aanmelding bij de zoekmachines en kies 1 van onze pakketten:
       
  NL pakket voor
      49 uro aanmelden zoekmachines EU pakket voor 79 euro
      aanmelden zoekmachines Wereld pakket voor 99,=
      euro aanmelden zoekmachines
  NL pakket Europa pakket Wereld Pakket
       
facebook, share, metatags, delen, title, description Tags: facebook, share, metatags, delen

 

© 2015 - Onderdeel van The MetaTags Company BV - Laatste aanpassingen: 07-07-2015