Wat is CTR - Click through ratio

By in
452

CTR oftewel Click-through ratio is een kreet die is ontstaan in de tijd van de banners. Het is het aantal klikken op een banner of bijvoorbeeld een tekst-link, afgezet tegen het aantal views uitgedrukt in procenten.

En views zijn het aantal keer dat een pagina door iemand is bekeken. Het kan dus zijn dat 1 persoon 1 pagina meerdere keren bekijkt.

views / kliks = % CTR

Stel u heeft een banner op een pagina staan en deze pagina heeft 750 views per dag. De banner wordt dus 750 keer getoond. Als er uiteindelijk 75 keer op de banner geklikt wordt dan is de Click-through ratio 10% (75/750*100).

En uiteraard is er dan ook nog een CTR per unieke bezoeker. Want 1 bezoeker kan meerdere keren uw banner aanklikken.
CTR en Zoekmachines

De afkorting CTR heeft vervolgens ook zijn weg gevonden naar de zoekmachines en de organische resultaten. Dat zijn dus de normale resultaten bij de zoekmachines. De drie grote zoekmachines Google, Yahoo! en Bing meten de CTR van alle opgegeven zoektermen. Deze zoekmachines willen de meest relevante zoek-resultaten weergeven. De CTR geeft een indicatie welke websites relevant zijn bij bepaalde zoektermen. Hoe meer men klikt op een link, hoe relevanter de pagina, hoe hoger de ranking zal worden.

Door een betere en wervende tekst zullen ook meer mensen je vermelding aanklikken en dat geeft een hogere CTR. En laat dat nou weer verschrikkelijk belangrijk zijn voor je ranking en conversie! U kunt de description tag dus commercieel gebruiken.

Goede titel + goede description tag = meer kliks

Meer kliks = betere CTR -> hogere ranking

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *