Wat is de meta name verify-v1 - Google metatags

By in
1926
Wat is de meta name verify-v1 - Google metatags

Omdat privacy belangrijk is voor Google, wil Google zeker weten dat je de eigenaar bent van een website voordat ze bepaalde informatie over een site laten zien of de mogelijkheid geven om de diverse Google hulpprogramma’s te gebruiken.

Deze verificatie heeft geen invloed op je vermelding bij Google, de PageRank en verbetert de prestaties van je site niet in de zoekresultaten van Google.

Google heeft verschillende manieren bedacht waarmee je kunt verifiëren dat je de eigenaar van een site bent.

Zo kunt je bijvoorbeeld:

  • Een aparte metatag die alleen door Google gebruikt wordt aan de startpagina toevoegen (waarmee je bewijst dat je toegang hebt tot de bronbestanden). Als je deze methode wilt gebruiken, moet je de HTML-code van de pagina’s op je site kunnen bewerken. een voorbeeld van zo’n metatag staat hieronder beschreven: <meta name="verify-v1" content="AsRLsdfgh1Oq9Pwcnm">
  • Een HTML-bestand met een door jou opgegeven naam uploaden naar de server. Als je deze methode wilt gebruiken, moet je nieuwe bestanden naar je eigen server kunnen uploaden.
  • Een DNS-record in TXT-indeling toevoegen. Als je deze methode wilt gebruiken, moet je je kunnen aanmelden bij jouw domein- of hostingprovider en een nieuw DNS-record toevoegen.
  • De Google Analytics-code toevoegen die je gebruikt om gegevens van je site bij te houden. Als je deze optie wilt gebruiken, moet je als beheerder aan het Google Analytics-account zijn toegevoegd en moet de tracking code het nieuwe asynchrone codefragment bevatten.

Dit alles is in te stellen in het Google webmasters hulp-programma.

<meta name=”verify” –  de belangrijkste zaken samengevat

Uiteraard moet je de metatags op alle pagina’s plaatsen, dus niet alleen op de eerste index pagina. Zorg er wel voor dat iedere pagina zijn eigen relevante tags krijgt, met trefwoorden en begrippen die betrekking hebben op de inhoud. Het lijkt misschien veel werk om voor iedere pagina aparte metatags te verzinnen maar je zult zien dat het werkt.

Hoe lang het vervolgens duurt voordat Google de informatie uit de metatags overneemt is moeilijk te zeggen. Google spidert je website sneller naarmate je website actueel is, vaak nieuwe informatie heeft, nieuwe pagina’s en ook inkomende links hier naar toe tellen weer mee. Er zijn websites die Google maar 1 keer in het kwartaal zal spideren maar bijvoorbeeld nieuwswebsites komen vaak binnen een minuut al in de index voor. Hoe lang het duurt voordat metatags verschijnen in Google is dus moeilijk te zeggen maar reken op een paar weken voor een gemiddelde website.

Meer over Google en Metatags

Lees meer over hoe Google omgaat met je metatags en welke speciale metatags Google zelf gebruikt.