Alle Meta Tags - Overzicht

Alle Metatags – meta informatie & html broncode uitleg

2021 Update

Meta tags zijn onderdeel van de HTML tags in de broncode van je website die voor de zoekmachines en social media beschrijven wat er op de pagina staat.De metatags staan in de programmeer code van je website en aleen zichtbaar door de broncode te bekijken (Ctrl+U). We hebben een overzicht gemaakt van alle metatags die belangrijk zijn, de wat minderbekende en degene die niet meer gebruikt worden.

In het kort zijn metatags de manier om de zoekmachines te laten weten wat er staat en om de getoonde snippit bij zoekresultaten te beïnvoeden. Lees alle informatie en leer waarom de één bovenaan staat en de ander niet te vinden is.

Overview of all metatags - html metatags source code

Waarom Metatags Gebruiken?

Bij SEO (Search Engine Optimization) spelen meta tags nog steeds een belangrijke rol. Vooral het gebruik van de title tag en de meta description is erg belangrijk.

Deze tags worden door de zoekmachines als een kleine tekst item vertoond in de zoekresultaten.  Zorg ervoor dat je iedere pagina voorziet van unieke metatags en maak ze zo aantrekkelijk mogelijk. Zowel een relevante titel als omschrijving moeten de klant overhalen om op de link bij het zoekresultaat te klikken.

Important Metatags

Bij SEO (Zoekmachine Optimalisatie) spelenin 2021 vijf metatags nog steeds een belangijke rol waarvan de meta description de belangrijkste is.

De Minder Bekende MetatagsHoe leg je je bezoeker in 2 of 3 zinnen uit wat ze op jouw site kunnen verwachten? Daarvoor gebruik je de zogenaamde  meta description tag. Google heeft het ook wel over de Meta Description of Meta Descriptions.

Expired MetatagsVeel tags zijn in de afgelopen jaren gekomen en weer verdwenen.  Daarom hebben we een lijst gemaakt met meta tags en html tags die inmiddels minder belangrijk geworden zijn. Ze hebben namelijk geen enkele invloed meer op de positie van je site bij de zoekmachines.

The Influence of MetatagsHelaas zijn er nog steeds mensen die beweren dat meta tags geen invloed hebben op de positie van je site bij de zoekmachines. Wij laten je zien dat zij een aantal belangrijke punten overslaan.

Betaalbaar & Effectief

Wij leveren betaalbare SEO services die snel en effectief zijn.

Heb je professionele
SEO hulp nodig?

Neem contact op met onze product specialisten of maak een afspraak om je vragen te bespreken!

SEO & Online Marketing blog

Hoe bereik je jouw doelgroep op social media?

In het huidige tijdperk begint adverteren op sociale media steeds meer een must te worden wil je snel een nieuw,…
Vier tips voor het kiezen van de juiste domeinnaam 

Vier tips voor het kiezen van de juiste domeinnaam 

Je domeinnaam is de identiteit van je bedrijf. Om je bedrijf online te verplaatsen en je eigen website te maken,…
4 voordelen van SEO uitbesteden aan een SEO expert

4 voordelen van SEO uitbesteden aan een SEO expert

Organisch gevonden worden met je website heeft vele voordelen. Je kunt er nieuwe klanten mee aantrekken op korte termijn, maar…