De Belangrijkste Meta Tags

De belangrijkste Metatags in 2020

Bij SEO (Zoekmachine Optimalisatie) spelen 5 meta tags nog steeds een belangijke rol waarvan de meta description de belangrijkste is.

Deze tag wordt namelijk door de zoekmachines weergegeven als een klein stukje tekst in de zoekresultaten. Zorg ervoor dat de meta tags op je website voor iedere pagina uniek zijn en probeer ze zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Zowel een relevante title als description tag moeten de bezoeker overhalen om op de link in de zoekresultaten te klikken.

De Title tag is het eerste HTML element dat zoekmachines van  jouw website tonen aan de bezoeker. Het Title element wordt door alle browsers ondersteund inclusief Chrome, Firefox, Safari and Explorer.

Hoe vertel je je bezoeker in slechts 2 of 3 zinnen wat ze op jouw site kunnen vinden? Daarvoor gebruik je de zogenaamde description tag. Google noemt het ook wel de Meta Description tag of Meta Descriptions.

De relatie tussen social media en SEO is niet heel duidelijk … maar hij bestaat wel en het kan je helpen om beter te scoren, tenminste als je het begrijpt hoe. Door Facebook en Twitter tags op je pagina toe te voegen kan je website hoger scoren in de resultaten van een zoekmachine.

De Alt text of ook wel de “alt attributes” , “alt descriptions” of het technisch incorrecte “alt tags” is belangrijk om aan iedere afbeelding toe te voegen omdat zoekmachines ze dan kunnen uitlezen. Dus plaats een goede Alternative Text tag bij een afbeelding zodat een zoekmachine ze kan weergeven.

Hoe vertel je een spider van een zoekmachine dat hij alleen de eerste pagina van je website mag indexeren of dat hij de gehele site mag indexeren. Daarvoor gebruik je een specifieke meta tag, de meta robots tag.

Betaalbaar & Effectief

Wij leveren betaalbare SEO services die snel en effectief zijn.

Heb je professionele
SEO hulp nodig?

Neem contact op met onze product specialisten of maak een afspraak om je vragen te bespreken!

SEO & Online Marketing blog

Het belang van een goede internet verbinding

Het belang van een goede internet verbinding

Een goede internetverbinding is belangrijk om verschillende redenen. Ten eerste is het vandaag de dag noodzakelijk om toegang te hebben…
Hoe bouw je in 6 eenvoudige stappen een Dropshipping winkel met WordPress

Hoe bouw je in 6 eenvoudige stappen een Dropshipping winkel met WordPress

Het maken van een dropshipping winkel met WordPress is niet moeilijk als men weet wat de juiste procedure is. WordPress…
Starten met contentmarketing, zo doe je dat!

Starten met contentmarketing, zo doe je dat!

Contentmarketing is een must als je jouw doelgroep online wilt bereiken om leads en klanten te genereren. Maar contentmarketing kost…