Metatags & Bing

Metatags & Bing

Dit is de mening van de ontwikkelaars van de zoekmachine Bing over metatags :

Wat moet ik doen om mijn site van SEO te voorzien en gevonden te worden bij Bing?
Webmasters kunnen dit heel eenvoudig doen door iedere pagina van een unieke titel en omschrijving te voorzien.
Als webmasters zoekmachines geen goede, zoekwoordgerichte, goed geformuleerde content aanleveren, zullen de resultaten die gemaakt worden door het algoritme, ook al doen we nog zo ons best, de website niet zo weergeven opzichte van die websites waarvan het webmasters wel deze unieke en belangrijke gegevens verstrekt hebben.

Bing Webmaster

 1. Zie SEO als een belangrijke tool en een mogelijkheid om je website te laten opvallen in de menigte. Als je namelijk je SEO goed voor elkaar hebt kan je je kansen met Bing vergrootten.
 2. Bing biedt een gratis SEO Analyzer tool aan in je Webmaster account. Deze tool geeft je inzichten hoe je bepaalde problemen kunt oplossen zoals welke description tags zijn te lang en welke afbeeldingen missen een alt tag.
 3. Het is een mythe dat zoekmachines niets doen met zoekwoorden. De keyword meta tag mag dan misschien niet meer gebruikt worden, het gebruik van focus zoekwoorden is juist heel erg belangrijk. Bing maakt zelfs gebruik van het zogenaamde Search Keywords Report.
  Dit rapport vertelt je welke zoekwoorden ervoor zorgen dat je site wordt vertoond en welke zorgen voor kliks naar je site.
Traffic details for keywords - bing

Marktaandeel in de VS

0%

Bing had in 2019 een marktaandeel van  24.9%
Comscore Insights Desktop 06/2019

Belangrijke punten om te onthouden als je beter gevonden wilt worden bij Bing

 • Zorg ervoor dat je iedere pagina voorziet van een unieke titel en een unieke meta description. Doe je dat niet dan wordt er een resultaat getoond die door ons algoritme is gemaakt. Echter, deze is nooit zo goed als die van een webmaster die wel de moeite heeft gedaan om unieke en belangrijke informatie te verstrekken.
 • Door een consistente structuur op je pagina’s aan te brengen (de informatie wordt op iedere pagina op dezelfde manier getoond, gebruik te maken van overeenkomende class names en standaard markup technologieën zoals mircoformats) helpt dit om de effectiviteit van onze crawler of spider te verbeteren en zorgt ervoor dat meer pagina’s in onze zoekindex worden opgenomen.
 • De webmaster van Bing raad aan om zoveel mogelijk gebruik te maken van corner stone zoekwoorden. Gebruik daarom exacte zoekwoorden om beter gevonden te worden bij Bing.
 • Hoe ouder de domeinnaam is en het gebruik van een domein extensie met .gov, .edu en .org zijn signalen die vertrouwen uitstralen.
 • Social media signalen zijn belangrijke ranking factoren en daarom worden pagina’s die met social media accounts verbonden zijn meer gewaardeerd.

HTML Code MetaTags Example

 1. viewport -> zorg ervoor dat de site het ook op mobiel doet
 2. title -> is voor 20% verantwoordelijk voor je SEO
 3. description -> de CTA en verantwoordelijk voor 15% van je SEO

Hoe meld ik mijn site aan bij Bing?

Om je site geïndexeerd te krijgen zal je als eerste een URL van je website moeten aanmelden. Webmasters kunnen dit doen door gebruik te maken van de functie Submit URL in de Configureer Mijn Site gedeelte in Bing Webmaster Tools of door gebruik te maken van de Submit URL API.
Deze functie is een snellere manier om Bing te vertellen dat je een nieuwe geüpdate URL hebt. Je kunt tot 10.000 URL’s per dag opgeven om direct te laten spideren en indexering varieert van domein tot domein. Er is geen maximale limiet op het aantal URL’s dat je per maand kunt aanmelden. De URL’s zullen direct worden geëvalueerd om te worden opgenomen in de zoekresultaten en als aan alle kwaliteitseisen is voldaan, zullen ze getoond gaan worden bij Bing. Dit is de meest effectieve manier om je URL’s snel te laten indexeren.

Betaalbaar & Effectief

Wij leveren betaalbare SEO services die snel en effectief zijn.

Heb je professionele
SEO hulp nodig?

Neem contact op met onze product specialisten of maak een afspraak om je vragen te bespreken!

SEO & Online Marketing blog

Het belang van een goede internet verbinding

Het belang van een goede internet verbinding

Een goede internetverbinding is belangrijk om verschillende redenen. Ten eerste is het vandaag de dag noodzakelijk om toegang te hebben…
Hoe bouw je in 6 eenvoudige stappen een Dropshipping winkel met WordPress

Hoe bouw je in 6 eenvoudige stappen een Dropshipping winkel met WordPress

Het maken van een dropshipping winkel met WordPress is niet moeilijk als men weet wat de juiste procedure is. WordPress…
Starten met contentmarketing, zo doe je dat!

Starten met contentmarketing, zo doe je dat!

Contentmarketing is een must als je jouw doelgroep online wilt bereiken om leads en klanten te genereren. Maar contentmarketing kost…