De Vervallen Metatags

Vervallen Metatags

Ik heb ergens gehoord dat zoekwoorden belangrijk zijn, waarom moet ik ze dan negeren?
Ik heb ergens gehoord dat metatags niet belangrijk zijn, moet ik ze negeren?

Dit is een GROOT misverstand. De keywords meta tag – een heel specifieke meta tag, beinvloed jouw SEO niet langer. Zoekwoorden (keywords) en zinnen die je verwerkt in de tekst op je pagina’s daarintegen, is juist heel erg belangrijk. Google en andere grote zoekmachines hechten geen waarde meer aan de keywords meta tag, maar toch zijn ze slim genoeg welke keywords of zoekwoorden worden gebruikt in jouw teksten, in de title en de meta description tag.
Dus … besteed geen aandacht aan de keywords meta tag maar richt je focus op de titel, de omschrijving en de inhoud van je pagina.

Om maar te beginnen met de keywords metatag: deze specifieke metatag is afgeschaft.
Google en andere zoekmachines gebruiken de keywords meta tag niet meer voor de ranking

De Revisit tag vertelde de spider van een zoekmachine wanneer ze terug zouden komen om je site weer te her-indexeren.
Deze meta tag werd door meerdere Noord Amerikaanse zoekmachines gebruikt in de jaren 90.

In juni 2017 kondigde Google aan dat ze niet langer de description en title van DMOZ de Open Directory Project zouden gebruiken. Met het einde van DMOZ kwam ook deze meta tag te vervallen.

Soms bleef een oude description tag in de index van Google staan. Ondanks dat je de relevante informatie op je website had veranderd en de pagina opnieuw bij Google had ingediend, bleef de oude omschrijving in de zoekresultaten van Google staan.

De meta tag no-email-collection was een initiatief van unspam.com. Maar de die-hard spammer werd niet gestopt vanwege deze tag. Daarom werd de tag voornamelijk gebruikt als statement op je website: we willen niet dat je ons email-adres misbruikt.

De meta tag bevatte een link naar de pagina met jouw statement over spam runs en het misbruiken van je website. Inmiddels is deze meta tag vervallen en worden er hele andere methoden gebruikt om spammers buiten te houden.

Betaalbaar & Effectief

Wij leveren betaalbare SEO services die snel en effectief zijn.

Heb je professionele
SEO hulp nodig?

Neem contact op met onze product specialisten of maak een afspraak om je vragen te bespreken!

SEO & Online Marketing blog

3 Trends in cyberbeveiliging die belangrijk zijn voor ondernemers

3 Trends in cyberbeveiliging die belangrijk zijn voor ondernemers

Cyberbeveiliging is voortdurend in ontwikkeling. De strijd tussen hackers en beveiligingsleveranciers is elkaar de loef proberen af te steken, waardoor…
De vijf belangrijkste SEO strategieën van 2022

De vijf belangrijkste SEO strategieën van 2022

In de basis blijft SEO hetzelfde. Er zijn echter ook regelmatig veranderingen in de algoritmes en technologieën van zoekmachines. Voor…
Professionele vertalingen zijn een must voor jouw organisatie

Professionele vertalingen zijn een must voor jouw organisatie

Ondernemen en handel vinden steeds vaker op een internationaal niveau plaats. Het Nederlands is dan natuurlijk beperkt te gebruiken en…