De Vervallen Metatags

Vervallen Metatags

Ik heb ergens gehoord dat zoekwoorden belangrijk zijn, waarom moet ik ze dan negeren?
Ik heb ergens gehoord dat metatags niet belangrijk zijn, moet ik ze negeren?

Dit is een GROOT misverstand. De keywords meta tag – een heel specifieke meta tag, beinvloed jouw SEO niet langer. Zoekwoorden (keywords) en zinnen die je verwerkt in de tekst op je pagina’s daarintegen, is juist heel erg belangrijk. Google en andere grote zoekmachines hechten geen waarde meer aan de keywords meta tag, maar toch zijn ze slim genoeg welke keywords of zoekwoorden worden gebruikt in jouw teksten, in de title en de meta description tag.
Dus … besteed geen aandacht aan de keywords meta tag maar richt je focus op de titel, de omschrijving en de inhoud van je pagina.

Om maar te beginnen met de keywords metatag: deze specifieke metatag is afgeschaft.
Google en andere zoekmachines gebruiken de keywords meta tag niet meer voor de ranking

De Revisit tag vertelde de spider van een zoekmachine wanneer ze terug zouden komen om je site weer te her-indexeren.
Deze meta tag werd door meerdere Noord Amerikaanse zoekmachines gebruikt in de jaren 90.

In juni 2017 kondigde Google aan dat ze niet langer de description en title van DMOZ de Open Directory Project zouden gebruiken. Met het einde van DMOZ kwam ook deze meta tag te vervallen.

Soms bleef een oude description tag in de index van Google staan. Ondanks dat je de relevante informatie op je website had veranderd en de pagina opnieuw bij Google had ingediend, bleef de oude omschrijving in de zoekresultaten van Google staan.

De meta tag no-email-collection was een initiatief van unspam.com. Maar de die-hard spammer werd niet gestopt vanwege deze tag. Daarom werd de tag voornamelijk gebruikt als statement op je website: we willen niet dat je ons email-adres misbruikt.

De meta tag bevatte een link naar de pagina met jouw statement over spam runs en het misbruiken van je website. Inmiddels is deze meta tag vervallen en worden er hele andere methoden gebruikt om spammers buiten te houden.

Betaalbaar & Effectief

Wij leveren betaalbare SEO services die snel en effectief zijn.

Heb je professionele
SEO hulp nodig?

Neem contact op met onze product specialisten of maak een afspraak om je vragen te bespreken!

SEO & Online Marketing blog

Het belang van een goede internet verbinding

Het belang van een goede internet verbinding

Een goede internetverbinding is belangrijk om verschillende redenen. Ten eerste is het vandaag de dag noodzakelijk om toegang te hebben…
Hoe bouw je in 6 eenvoudige stappen een Dropshipping winkel met WordPress

Hoe bouw je in 6 eenvoudige stappen een Dropshipping winkel met WordPress

Het maken van een dropshipping winkel met WordPress is niet moeilijk als men weet wat de juiste procedure is. WordPress…
Starten met contentmarketing, zo doe je dat!

Starten met contentmarketing, zo doe je dat!

Contentmarketing is een must als je jouw doelgroep online wilt bereiken om leads en klanten te genereren. Maar contentmarketing kost…