Facebook Share en Metatags

By in ,
1539

Uiteraard zoekt iedereen tegenwoordig op meer plekken dan alleen bij Google. Steeds vaker worden “resultaten” die gevonden worden via Facebook belangrijker gevonden dan een resultaat uit een zoekmachine. Want als je bij een zoekmachine zoekt op een gezellig tapas restaurant bij jouw in de buurt, dan moet je maar afwachten wie er “bovenaan” staat bij de resultaten. Maar als een Facebook vriend van jou zijn ervaring wil delen, dan weegt zijn of haar mening over dat restaurant veel zwaarder. Maar hoe doorzoekt Facebook nou al die informatie en welke resultaten krijg je te zien?

Facebook Share en Metatags

Als je inhoud wilt delen via Facebook kun je dit het eenvoudigst doen via de knop Share of in het Nederlands Delen. Als je gebruikt maakt van Facebook Share kan je met behulp van je metatags invloed uitoefenen op de weergave van je Facebook Share knop.

Wanneer een gebruiker jouw inhoud deelt, kijkt Facebook of er relevante tekst en afbeeldingen en eventueel ook media, te vinden is. Door metatags te gebruiken kan Facebook de informatie beter vinden en op de juiste manier indexeren.

Facebook Share is heel gemakkelijk toe te voegen aan je website. En door gebruik te maken van metatags kan je de dingen die je wil delen met anderen voorzien van informatie. Ook de zogenaamde preview is op deze manier te beïnvloeden. Je doet dit door een combinatie van een link en van metatags.

Facebook Share gebruikt de URL van de pagina op je website om de informatie uit te lezen uit de broncode van die pagina. Als eerste kijkt de spider van Facebook Share naar de titel van de pagina en maakt een uittreksel van de inhoud. Als er media gebruikt wordt op een pagina, zoals foto’s of video, zal ook dat worden meegenomen.

Welke basis metatags moet je voor Facebook gebruiken?

Om er nu zeker van te zijn dat deze preview de juiste gegevens toont, is het verstandig om een aantal metatags te plaatsen in het <HEAD> gedeelte van de HTML broncode van je website.

Lees verder op Facebook_en_metatags

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *