7 tips voor de optimalisatie van YouTube SEO

By in
475

In de help-pagina’s van YouTube vinden we een aantal belangrijke tips over het verbeteren van de vindbaarheid van video’s op YouTube.

YouTube video search bepaalt de positionering van een video aan de hand van diverse factoren. Zo wordt er gekeken naar de bestandsnaam, titel en elke andere geassocieerde metatags. Tot op zekere hoogte geldt dat hoe meer relevante informatie over de video wordt gegeven, des te beter het is. YouTube zelf geeft de volgende 7 tips.

 1. Voeg een omschrijvende titel toe aan de video
  Een pakkende titel zorgt er voor dat jouw YouTube video zich kan onderscheiden van de rest van de miljoenen video’s. De titel geeft je op tijdens het uploaden van de video of film bij eigenschappen van het bestand.
 2. Duidelijke en specifieke video omschrijving
  Je video moet tussen al die andere filmpjes opvallen. Een zo volledig mogelijke omschrijving van de inhoud van de video is dan ook van invloed op de vindbaarheid. Ook deze moet je ingeven bij de eigenschappen van het bestand.
 3. Gebruik correcte labels (metatags)
  Labels zijn sleutelwoorden die je video beschrijven. Je kunt ze vergelijken met de meta keyword tag. Met labels kun je video’s die je uploadt etiketteren zodat anderen deze gemakkelijker kunnen vinden. Het toevoegen van labels kan zinvol zijn. Voeg er niet teveel toe: minder is meer. Sterker nog: teveel heeft juist een negatief effect.metatags, youtube, tips, optimalisatie, video, content, YouTube
 4. Mening/stemmen van het YouTube publiek
  De mening van YouTube gebruikers is ook van invloed op de ranking. Dus hoe meer mensen jouw video bekijken en hier positief op stemmen (socialemedia zoals fabook like of google plus1) hoe beter je zal gaan scoren.
 5. Insluiten en linken van YouTube video content
  Wanneer goede websites verwijzen naar jouw video of deze insluiten (’embedden’) op de site, dan hecht ook Google hier waarde aan. Google toont (als eigenaar van YouTube) jouw video ook bij de zoek-resultaten. Zorg er uiteraard ook voor dat een film op je eigen website terug te vinden is. Hetzelfde principe dus als geldt voor de reguliere webpagina’s in de Google zoekresultaten.

Lees verder op de volgende pagina:

http://www.metatags.nl/metatags_en_youtube

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *