Bing Meta NoPreview tag - de enhanced page preview

By in
3134
Bing Meta NoPreview tag - de enhanced page preview

Soms zie je bij Bing achter de zoekresultaten een grijze, staande balk met een pijl er in. Naast de lijst zoekresultaten krijgt de gebruiker extra content te zien als je met de muis over dat grijze balkje heen gaat. Dit heet de Bing Document Preview (enhanced page preview).

Soms als de preview verwijst naar bijvoorbeeld een resultaat van Wikipedia komt er ook een zoek-veld tevoorschijn. Wij hebben veel verschillende preview-boxen gezien. Soms staat er een stukje van de inhoud, soms de description tag en soms een lijst met populaire deep-links van de website. Ook hebben we al plaatjes of afbeeldingen gezien als het een Facebook pagina betreft.

bing nopreview tag

Er bestaat het vermoeden dat de box mede tot stand komt door klik-gedrag van mensen die de Bing/MSN toolbar gebruiken in hun browser. Daarmee heeft de beheerder van een website dus weinig invloed op wat er in de Document Preview Box komt te staan. Aan de andere kant geeft het ons informatie over waar bezoekers op klikken, ook bij uw concurrent.

Nu zal niet iedere website eigenaar dit leuk vinden. Je kunt in de broncode van je website een metatag opnemen om dit uit te schakelen.

Plaats het volgende in de broncode:

<meta name="msnbot" content="nopreview">

Je kunt hiermee de Document Preview uitschakelen (Document Preview disabled).

Er zijn steeds meer zoekmachines die dit ondersteunen. Als je geen enkele zoekmachine deze preview wilt laten tonen, blokkeer dan de toegang voor al deze zoekmachines met de volgende metatag:

<meta name="robots" content="nopreview">

Let op: no preview moet je aan elkaar te schrijven:  nopreview !