Googlebot-Mobile maakt SEO voor mobile noodzakelijk en winstgevend

By in ,
1987

In de Webmaster Central Blog gaf Yoshikiyo Kato (Software Engineer) tekst en uitleg over Googlebot-Mobile. De Googlebot-Mobile doet zich tijdens het indexeren van pagina’s voor als mobiele telefoon. Hierdoor worden alle websites die gericht zijn op mobile of een mobile variant hebben apart geïndexeerd.

Google’s mobile web

Door het inzetten van een losse Googlebot voor mobile brengt Google het web in kaart, zoals dit gezien wordt door smartphone- en tablet gebruikers.

Since all Googlebot-Mobile user-agents identify themselves as a specific kind of mobile, please treat each Googlebot-Mobile request as you would a human user with the same phone user-agent.

Dit betekend dat de inhoud van een website hierop geoptimaliseerd worden. Is het voor restaurants bijvoorbeeld belangrijk om standaard gevonden te worden op plaats of keuken, is het bij de mobiele versie vooral het adres of wijk die telt. De smartphone bezoeker is immers mobiel en op zoek naar een restaurant in de buurt.

Het optimaliseren van de website zal zich voornamelijk richten op Google. Door de snelle groei van Android en deals met telecomaanbieders heeft Google 65% van de mobiele zoekmarkt weten te veroveren.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *