Met 60 miljoen gebruikers doet Google+ het beter dan verwacht

By in
1243

Het Google+ social network is door de grens van 60 miljoen gebruikers volgens de oprichter van Ancestry.com Paul Allen. Daarbij doet hij ook de voorspelling dat Google+ de grens van 400 miljoen gebruikers zal doorbreken aan het eind van 2012.

Allen noemt zichzelf ook wel de “unofficial statistician” van Google+. Hij voert zoekopdrachten uit in het Google+ netwerk sinds Google aankondigde dat zijn de grens van 10 miljoen gebrukers hadden doorbroken in juli.

Google+ statistieken

 

Google+, de Google tegenhanger van Facebook, begon onstuimig met 10 miljoen volgers in 2 weken. En dat was nog voor dat het netwerk open was voor iedereen. Maar het groeitempo zakte in. Het duurde meer dan 3 maanden voordat de 40 miljoen grens doorbroken werd volgens de gegevens van Google. En sinds dien geeft Google geen cijfers meer vrij.

Nu hebben we Allen’s nieuwe getal 62 miljoen.

“Misschien kwam het door de Kerstdagen, de TV reclame of beroemdheden. Of het merk Google+ slaat eindelijk aan. Mond tot mond reclame of misschien wel van alles een beetje. Hoe dan ook sinds een paar weken lijkt er een versnelling in het aantal gebruikers te zijn” aldus  Allen op zijn  Google+ pagina.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *