Vervolg van de Landingspagina Metatags Blog.
Stel we zoeken bij de zoekmachine Google op “witte sokken” Er komen 178000 resultaten en natuurlijk de nodige Google Adwords. Er zijn bedrijven die witte sokken verkopen en zij willen ons graag als klant: een conversie. De eerste aanbieder is de sokshop en hun advertentie komt tevoorschijn vanwege het zoekwoord “sokken”:
Als we deze advertentie aanklikken komen we helaas uit op de algemene eerste pagina: www.sokshop.nl Een voorbeeld van hoe het dus niet moet. Geld uitgeven aan keywords maar klikt iemand op de advertentie dan is er geen optimale landingspagina.
Hoe moet het dan wel? Bijvoorbeeld Esprit heeft het (maar) iets beter begrepen:
De door ons gebruikte steekwoorden “witte sokken” komt niet alleen voor in de aanklikbare regel, maar ook de zichtbare URL geeft aan dat we direct gaan uitkomen op een speciale witte sokken pagina, een landingspagina dus.
Maar helaas, als we deze advertentie aanklikken komen we uit op een algemene dames pagina en er zijn geen sokken te bekennen. We zien een onleesbare en zoekmachine onvriendelijke URL:
http://www.esprit.nl/?LKZ=US&camp=NL_IC_GG_SG_20_001&welt=women&downwelt
Twee voorbeelden van weggegooid geld. De klik moet betaald worden maar een conversie zal niet plaatsvinden. Zorg er dus voor dat u dit niet overkomt! Let op dat bezoekers ook echt te zien krijgen wat ze dachten aan te klikken. Een relevante pagina met informatie die aansluit bij de verwachting. Als u dus “witte sokken” gaat verkopen, zorg er dan voor dat dit woord ook voorkomt op de pagina die uw klant te zien krijgt. Verwerk de keywords in de tekst, in de titel en in de meta description tag.
Kwaliteit van de landingspagina
Hoe beter nu de klik aansluit bij de inhoud van een pagina, hoe beter de kwaliteit van uw pagina is. En die combinatie zorgt er voor dat u minder hoeft te betalen voor bijvoorbeeld Google Adwords. Google gebruikt de zogenaamde “landing page quality scores”. Dit is een score die kijkt naar de tekst in een adwords advertentie, de steekworden die u gebruikt om mee te adverteren en de steekwoorden die u gebruikt in de tekst van de uiteindelijke webpagina.