Maak een goede #landingspagina met de juiste keywords

By in
7700

Als we praten over een landingspagina (ook wel landing page of lead capture page genoemd) hebben we het over de pagina die in beeld komt nadat een bezoeker of klant ergens op een link of een advertentie van u heeft geklikt. Dit aanklikken kan op diverse manieren tot stand komen. Iemand kan bij een zoekmachine een bepaald zoekwoord intypen en vervolgens 1 van de resultaten aanklikken. Of iemand klikt op zo’n kleine advertentie bijvoorbeeld bij Google Adwords en komt op uw website terecht. Die pagina die dan in beeld komt is de zogenaamde landingspagina.

Keywords

Het woord “keywords” kent meerdere betekenissen en vaak worden de definities door elkaar gehaald door sitebouwers. Ook zijn er zoekmachine experts die verkeerde krachten toedichten aan keywords of ze voorzien van  onjuiste omschrijvingen. Keywords zouden niet meer werken, of toch weer wel. Ze zijn belangrijk maar Google gebruikt ze niet. Maar waarom staan ze dan bij Google Adwords? Op internet zult u veel onzin over het gebruik van steekwoorden tegenkomen! Om het wat duidelijker te maken beperken we ons tot de drie belangrijkste betekenissen:

  1. keywords in de tekst van een website pagina > daarover gaat deze pagina
  2. meta name keyword > meer informatie staat hier
  3. keywords die u gebruikt in uw Google Adwords of FacebookAds

Door die landingspagina te optimaliseren kunt u geld besparen. Ook zal een bezoeker het waarderen als hij direct op de relevante pagina uitkomt binnen uw website.  Of een klik nu uit de zoekmachines komt, via een email campagne of Adwords, FacebookAds of een andere vorm van sociale media maakt niet uit, doel is om de keywords in uw landingspagina zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de vertoonde link, de zoekopdracht of de vertoonde advertentie.

Voorbeeld van keywords en een landingspagina

 

Het optimaliseren van een pagina is onderdeel van het optimaliseren van conversies. Stel u heeft een website met een webwinkel en u verkoopt witte sokken. Dan wilt u natuurlijk zoveel mogelijk sokken verkopen. Een betaalde bestelling is uw doel: uw conversie. 1 betalende klant voor 1 paar witte sokken = conversie. Dit kan je meten met statistieken-software zoals bijvoorbeeld Analytics.

Uiteraard maakt u reclame voor uw sokken-webwinkel. Dat kost geld. Het is dus fijn om te meten hoeveel geld 1 conversie kost. Want als u maar 2 euro op een paar sokken kunt verdienen, moet een klik niet 5 euro kosten. Dan gaat in dit voorbeeld de internetwinkel snel failliet.

Dus de kosten voor bijvoorbeeld een advertentie moeten lager zijn dan de opbrengsten bij een conversie. En op die kosten kunt u invloed uitoefenen door de pagina zo goed mogelijk aan te laten sluiten bij de zoekopdracht van de klant.

 

 

One Comment
Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *