Google: zoeken zonder zoekopdracht … in travel #reisindustrie #seo

By in ,
1033

Als Google topman Eric Schmidt in Europa is, dan hangt de pers aan zijn lippen. Geen bedrijf dat meer invloed heeft op het doen en laten van de consument, dus iedereen wil weten wat de volgende stappen van Google zijn. De topman was in Nederland, en hij was bereid om even met de pers bij te praten.  Lees verder, want de man begon spontaan over … travel. Zonder het woord te vermelden.

 

Ter gelegenheid van een internet-conferentie praatte Schmidt de media even bij over de laatste ontwikkelingen van en rond Google. Het ging over saaie onderwerpen als patenten, keuzevrijheid van de consument op vlak van zoekmachines, en over privacy. Interessant wellicht, maar niet echt iets voor de reisindustrie.

De traditionele laatste vraag was “of er andere dingen zijn waar Google mee bezig is, en of u daar iets meer kan over vertellen”. Een klassieker, waarop meestal een even klassiek antwoord komt in de richting van “ we zijn met veel zaken bezig maar dat zal u te gepasten tijde vernemen”. Niet deze keer. Eric Schmidt begon dadelijk over de verdergaande integratie van social media, locatie en mobiel. En toen kwam een uitspraak die belangrijk is voor de reisindustrie: “Denk in de richting van zoeken zonder zoekopdracht. Stel je voor dat je uit een vliegtuig stapt in een stad waar je nog nooit bent geweest. Bij searchless search geeft jouw (smart) telefoon je in zo’n geval automatisch, op basis van jouw voorkeuren die hij kent, meteen als je uit de gate komt, vijftien tips die voor jou leuk zijn om te doen in die stad”.

Eric Schmidt vervolgt: Wij hebben al vaak erop gehamerd: Google heeft absoluut geen plannen om één of andere activiteit te starten als aanbieder of verkoper van reizen. Google is wel een bondgenoot van de actieve, nieuwsgierige reiziger en helpt die in al zijn zoekopdrachten. De benefit voor Google zijn uiteraard de advertentie-inkomsten.

Weet jij genoeg over de mogelijkheden van SEO en Google voor je reisburo, voor je tour operator of voor je hotelbedrijf?

 

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *