Twitteraars zijn het meest mobiel

By in
881

De mensen die zich op Twitter begeven zijn veel mobieler dan gebruikers van andere social media platformen zoals Facebook en Linkedin. Volgens het onderzoeksbureau Compete is 43 % van de gebruikers van Twitter actief met hun mobiele telefoon. Bij Facebook is dit 34 % en bij Linkedin ligt dit een aanzienlijk stuk lager, namelijk op 9 %.

 

Twitteraars zijn het meest mobiel

 

De voornaamste reden die genoemd wordt is de enorme verkoop van de Ipas en andere tablets. Consumenten gebruiken hun tablet eerder voor twitteren dan voor Facebook. Ongeveer 10 % van de tweets worden verzonden via de Ipad. Bij Facebook is dit 7 % en bij Linkedin respectievelijk 4 %.

Naast deze resultaten maakt het onderzoek bureau bekend dat 17 % van de Twitter gebruikers berichten plaats over TV programma’s dat ze op dat moment aan het bekijken zijn. Hieruit concludeert het bedrijf dat Twitter vooral gebruikt word voor de interactie met andere personen. Daarnaast wordt eraan toegevoegd dat 37 % gebruik maakt van Twitter om het nieuws en de actualiteit te volgen.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *