Google indexeert JavaScript

By in
1284

Google heeft zijn zoeksoftware aangepast om JavaScript op websites te indexeren. Dit maakt dynamische content beter vindbaar.

De GoogleBot roept nu actief JavaScript-code op webpagina’s aan om de resulterende content te kunnen doorzoeken en opnemen in de index. Dergelijke dynamisch gegenereerde of dynamische geserveerde content is normaliter moeilijk te indexeren en dus relatief weinig terug te vinden in zoekmachines, schrijft developersblog I, Programmer.

Voorheen ‘liever niet’

In het verleden heeft Google webdevelopers dan ook opgeroepen JavaScript liever niet te gebruiken voor het bezorgen van content of van links daarheen. De GoogleBot is in de loop van de tijd wel aangepast om dynamische webpagina’s beter te doorzoeken. Eerder dit jaar heeft de zoekreus webdevelopers al opgeroepen om indexering van JavaScript en CSS (cascading style sheets) op hun sites niet te blokkeren.

De vrees dat dit voor ongewenste websitebelasting zorgt, is volgens Google niet terecht. De door de zoekreus aangeroepen JavaScript-code wordt uitgevoerd op de servers waar de GoogleBot vandaan komt. Net zoals de pc van een websitebezoeker JavaScript-code draait als die eindgebruiker een dynamische knop aanklikt.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *