Wat zijn Meta Tags?

By in
5365

MetaTags is een soort verborgen code die de zoekmachines gebruiken om uw site te indexeren. Toen het internet halverwege de jaren ’90 onoverzichtelijk ging worden ontstonden de eerste zoekmachines. Handig om het hele internet te doorzoeken. Het allereerste ‘internet’ bestond uit tekstpagina’s.

Al snel kwam de mogelijkheid om ook plaatjes toe te voegen en tegenwoordig zijn flash animaties en java toepassingen niet meer weg te denken. Dus zoekmachines hadden extra informatie nodig om de inhoud van de pagina te begrijpen. Hiervoor zijn de metatags.

Volgens duidelijke afspraken, de zogenaamde RFC’s, kunnen metatags in de broncode van een pagina geplaatst worden. Uiteraard zijn er mensen die de metatags misbruiken door verkeerde woorden te plaatsen. Dat heeft geen uiteraard geen nut.

Broncode

Maar maakt u pagina’s die geschikt zijn voor de zoekmachines, optimale broncode en relevante metatags, dan zult u zien dat u beter gaat scoren dan uw concurrent die niet zijn website heeft geoptimaliseerd.

Zoekmachines kunnen zo de beste resultaten weergeven.

De basis opbouw van metatags

De tag zal bijna altijd bestaan uit de volgende onderdelen:

< META NAME=”naam”

de naam van een gewone tag die u gaat definiëren. Dus bijvoorbeeld een keyword of een description tag.

< HTTP-EQUIV=”naam”

de naam van een speciale tag die u gaat definiëren. Bijvoorbeeld over de maker of de auteursrechten.

< CONTENT=”waarde”

de waarde die de tag gaat krijgen.

Hier staan de begrippen en omschrijvingen of bijvoorbeeld de steekwoorden.

 

Op het gebied van Search Engine Optimization (SEO) spelen de metatags nog steeds een belangrijke rol! Vooral de titel en de meta description tag zijn erg van invloed want deze wordt weergegeven als de tekst bij de zoekresultaten. Zorg dus dat je metatags voor elke pagina uniek zijn en uitnodigen om op te klikken. Samen met een relevante html title tag vormen deze de paar regels tekst in een zoekmachine vermelding die de bezoeker moet overhalen.

 

Wilt u snel aan de slag, lees dan verder over hoe u moet beginnen.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *