Uitleg over de nieuwe Google "news_keywords" #metatags

By in
1313

Hoe zorg je ervoor dat je site wordt weergegeven op bepaalde zoekopdrachten?

Een van de beste manieren is om ervoor te zorgen dat in je artikel de woorden, namen en cijfers die cruciaal zijn voor een bepaald nieuwsbericht, op natuurlijke wijze voorkomen. Zorg dat je een site met veel informatie maakt dat het onderwerp duidelijk en nauwkeurig beschrijft. Daarmee vergroot je de kans dat de site wordt weergegeven in de zoekresultaten voor relevante zoekopdrachten.

De Google crawler maakt ook gebruik van een specifieke Google-metatag om te kunnen bepalen hoe de inhoud het beste kan worden geclassificeerd. Maak je gebruik van de metatag news_keywords , kan je opgeven welke zoekwoorden het meest relevant zijn voor je artikelen. Plaats in een artikel over het WK bijvoorbeeld de volgende code om Google Nieuws meer informatie te geven over de aard van de inhoud:

<meta name="news_keywords" content="WK, Brazilië 2014, Spanje vs Nederland">

Je kunt ook zoekwoorden gebruiken om onderscheid te maken tussen gerelateerde termen. Als deze specifieke uitgever wil aangeven dat dit artikel over het WK voetbal gaat en niet over het WK rugby, kan de uitgever de volgende code opgeven:

<meta name="news_keywords" content="WK, Brazilië 2014, Spanje vs Nederland, voetbal">

Gebruik een komma om meerdere woordgroepen of groepen zoekwoorden van elkaar te scheiden. (Komma’s zijn de enige interpunctie die je in dit veld kunt gebruiken.) Je kunt maximaal tien woordgroepen toevoegen per artikel, en aan alle zoekwoorden wordt dezelfde waarde toegekend. Zo is het eerste zoekwoord niet belangrijker dan het tiende zoekwoord.

Hou er rekening mee dat Google naast de prominentie van bepaalde zoekwoorden ook een aantal signalen gebruikt om die van de artikelen te bepalen.

Google & Metatags

Over Google, het gebruik en de invloed van Metatags is al heel veel geschreven. Wil je meer over dit onderwerp lezen, kijk dan op http://www.metatags.nl/google_en_metatags

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *