Herman gaat ver bij Ristorante La Brace Cefalù Sicilië (Gezien op TV)

By in
3727

In Nederland heeft Herman den Blijker al de nodige hotels en restaurants een duw in de juiste richting gegeven. Voor zijn nieuwe programma gaat hij verder. Herman pakt zijn koffers om horeca-ondernemers te helpen, waar dan ook in Europa.

In de tweede aflevering gaat Herman op bezoek bij Ristorante La Brace op Sicilië. Herman heeft ondertussen ook zelf een mobiele website (restaurantlaspalmas.mobi) en merkt uit eigen ervaring dat ruim 25% van de online reserveringen binnenkomen via de mobiele website.

Dus besloot Herman ons te bellen of we Thea konden helpen met het mobiel vindbaar maken van Ristorante La Brace in Cefalù op Sicilië  (Italië).

Mobile Search

Er is voor Ristorante La Brace een aparte mobiele website gemaakt. Vervolgens is deze aangemeld bij de mobiele zoekmachines. Want zeker voor de horeca gaat het om mobiel zoeken en mobiel gevonden worden.

Mobiel is steeds belangrijker. De verwachting is dat in 2013 het mobiele internet groter zal worden dan het normale PC internet. Daarom is het voor hotels en restaurants belangrijk dat zij aansluiting houden bij de gasten. De potentiële gast is namelijk mobiel online. Zo pak je je mobieltje om een restaurant in de buurt te zoeken. Of je krijgt een flyer met daarop een QR code die recht geeft op korting.

Wat hebben we voor Ristorante La Brace gedaan?

 

 

1) Een mobiele website http://www.ristorantelabrace.mobi
3) De website aanmelden bij de mobiele zoekmachines
4) Aanmelden bij alle Sociale Netwerken
5) Opgeven bij diverse vergelijkssite zoals Yelp en TripAdvisory
6) Persberichten en lokale media
7) Opbouwen van inkomende links

(De gewone PC website is niets mee gedaan. Het bleek dat niemand wist wat het wachtwoord was en ook wist niemand meer te achterhalen wie die site ooit gemaakt had. Oude informatie van een sitebouwer bleek niet meer actueel. Dit zal Thea op een later tijdstip alsnog oppakken.)

Mobiele website voor een restaurant

Merk hoe snel een mobiele website laadt, 6 keer sneller dan een standaard website!
En hoe eenvoudig is het voor mobiele gebruikers om belangrijke informatie te vinden.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *