Herman gaat ver bij Restaurant Como Santra Gertrudis de la Fruitera, Ibiza

By in ,
432

In Nederland heeft Herman den Blijker al de nodige hotels en restaurants een duw in de juiste richting gegeven. Voor zijn nieuwe programma gaat hij verder. Herman pakt zijn koffers om horeca-ondernemers te helpen, waar dan ook in Europa.

In de zesde aflevering gaat Herman op bezoek bij Restaurant Como op Ibiza.  Torenhoge schulden, maar wel een aardig restaurantje; dat is wat Menno heeft op Ibiza. In het dorpje Santa Gertrudis de Fruitera, probeert Menno zijn droom waar te maken. Een paar jaar geleden laat Menno alles achter in Nederland. Eenmaal op Ibiza krijgt hij de mogelijkheid samen met iemand een restaurant over te nemen. Drie weken nadat COMO is geopend, wordt Menno vader, maar tegelijkertijd ziet zijn compagnon het niet meer zitten en verdwijnt van de een op de andere dag. Vele lange dagen volgen, maar geld wordt er niet verdiend. Thuis in Nederland zijn zowel zus Astrid als moeder Louise erg bezorgd. Lukt het Herman om Menno zijn ogen te laten openen en een serieuze duw te geven in de juiste richting?

Hoe kunnen mensen ze vinden?

Mobiel is steeds belangrijker. De verwachting is dat in 2013 het mobiele internet groter zal worden dan het normale PC internet. Daarom is het voor hotels en restaurants belangrijk dat zij aansluiting houden bij de gasten. De potentiële gast is namelijk mobiel online. Zo pak je je mobieltje om een restaurant in de buurt te zoeken. Of je krijgt een flyer met daarop een QR code die recht geeft op korting.

 

Update

Het lukte Herman om Menno zijn ogen te laten openen en een serieuze duw te geven in de juiste richting. Maar dat was november 2012 en helaas werd Como Ibiza een paar maanden later toch gesloten. De website bestaat ondertussen niet meer.

Wat hebben wij gedaan ?

  • Een mobiele website gemaakt
  • Ervoor gezorgd dat deze ook te zien is voor de zoekmachines.
  • De mobiele website opnieuw opgegeven bij o.a. Google, Yahoo en Bing.
  • Speciale aandacht was er voor het mobiel reserveren van een tafeltje.
  • En als laatste hebben we een leuke actie gedaan met QR-codes op strandballen en badlakens.

 

Gezien op TV bij Herman gaat ver op Ibiza.

 

 

– Visitekaartje met QR – ga je verhuizen blijven je gegevens wel up-to-date
– Beachclub flyers met QR – waar zitten we + route
– Restaurant QR op placemat – nieuwsbrief, acties en sociale media
– Loodgieter op de bus – CV nakijken voor 40 euro? Scan mij of bel
– Fles wijn – mobiele site met filmpje van de wijngaard en kaas tip
– Auto reclame – QR laat motorgeluid horen

 

Klik aan voor vergroting

 

Dat zijn goede voorbeelden van hoe het nut heeft maar te vaak zie je nog dat qr-codes verwijzen naar een normale url van de website zelf, in plaats van een echte mobiele website.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *