Google steelt pageviews en omzet met Google Afbeeldingen

By in
346

Google werkt met het nieuwe Google Afbeeldingen auteursrechtenschending in de hand en berooft websites van hun pageviews en omzet. Dat stellen althans sitebeheerders en bloggers op fora en in een online petitie, zo ontdekte Webwereld.

Het uiterlijk van Google Afbeeldingen is in januari veranderd. Zo toont Google een afbeelding al in de resultaten zelf. Voorheen moesten gebruikers doorklikken naar een nieuwe pagina waar de bron van de afbeeldingen op de achtergrond geladen werd.
google afbeeldingen

Nu dat niet meer gebeurt, lopen websites en blogs pageviews mis. Sitebeheerders stellen de afgelopen twee weken, sinds de verandering is doorgevoerd, de pageviews en omzet te hebben zien dalen. De gekozen afbeelding wordt direct op Google zelf tussen de resultaten getoond.

Bovendien zou Google onrechtmatig gebruik van auteursrechtelijk bescherm materiaal in de hand werken door het zinnetje ‘de afbeelding kan auteursrechtelijk beschermd zijn’ weg te stoppen.

Reactie Google

Google Nederland reageert verbaasd op de kritiek. Tegenover Webwereld geeft woordvoerder Mark Jansen aan: “Uit onze data blijkt dat, gemiddeld genomen, de click through rate naar de pagina die de afbeelding host hoger ligt in het nieuwe ontwerp.” Bovendien wijst Jansen op het feit dat de titel van de afbeeldingen het domein van de bron prominenter te zien zijn.

One Comment
Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *