Google waarschuwt voor ‘slechte’ mobiele websites

By in ,
1994

Google gaat een waarschuwing tonen bij websites die niet voor mobiel gebruik zijn geoptimaliseerd.

Dat meldt Google op zijn blog. Het betreft websites die een specifieke pagina tonen, maar de bezoeker toch doorsturen naar de homepagina.

Het doorsturen naar de homepagina gebeurt bij websites die nog niet voor mobiel gebruik zijn geoptimaliseerd. Er wordt dan een specifieke webpagina van de desktopwebsite aangeklikt, maar de website detecteert dat er met een mobiel apparaat wordt gesurft. Vervolgens toont de website de mobiele versie, die de homepagina laat zien.

google-mobiel-zoeken

Bij bepaalde zoekresultaten komt voortaan de waarschuwing ‘kan de homepagina van de website openen’ te staan. Gebruikers kunnen op een knop drukken om de pagina toch te openen of meer over de waarschuwing te leren.

Google gaat websitebeheerders tevens vragen om hun websites voor mobiel gebruik te optimaliseren, zodat de websites ook in de mobiele zoekmachine van Google naar behoren werken.

 

Hoe stel je dit nu goed in?

Vrijwel iedere mobiele website heeft een mobiel content management systeem. Maak gebruik van de handige instelling in de configuratie assistent. Voer de URL van de betreffende pagina in van de desktopsite, bijv. http://voorbeeld.nl/contact.html  Wanneer bezoekers die pagina op de desktopsite openen met een mobiel apparaat, worden ze doorgestuurd naar de bijbehorende pagina van de mobiele site.

Voorbeeld:

http://voorbeeld.nl/contact.html verwijst naar http://m.voorbeeld.nl/contact
http://voorbeeld.nl/overons.php verwijst naar http://m.voorbeeld.nl/overons

Bij iedere functie staat “Desktoppagina” als instelbaar veld dus je kan iedere pagina apart instellen en laten verwijzen naar de juiste mobiele pagina.

instellen-pc-pagina

Verder kan je bij de omleidcode generator ook zelf kiezen voor wel of niet altijd omleiden naar startpagina van mobiele site.

One Comment
Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *