Google verliest snel terrein aan Yahoo

By in
469

Het gaat niet goed met Google. Het aandeel van de internetgigant in de Amerikaanse zoekmarkt is vorige maand scherp gedaald tot het laagste niveau sinds 2008. Dit is terug te zien in de steeds verder afbrokkelende beurskoers. Internetgebruikers en beleggers weten Yahoo daarentegen steeds beter te vinden.

google versus yahoo

Volgens onderzoeksbureau StatCounter zakte het marktaandeel van Google in de VS tot 75,2% tegen 79,3% een jaar eerder. Bij Yahoo ging dit tegelijkertijd omhoog van 7,4% tot 10,4%, het hoogste aandeel sinds 2009.

Yahoo als standaard zoekmachine bij Firefox

Yahoo versus Google: Yahoo sloeg in november een grote slag door Google als standaardzoekmachine op Firefox te vervangen.  Google was tien jaar lang de automatische zoekoptie van deze browser.

Tot begin vorig jaar was Google een lieveling van veel beleggers. De koers bereikte een record van ruim $600, zeven keer meer dan de prijs waartegen de internetgigant in 2004 naar de Nasdaq ging. Sindsdien is de koers ondanks het algehele positieve beurssentiment tot $500 teruggevallen. Yahoo klom daarentegen met ongeveer 50% tot bijna $50.

Bron: Johan Wiering

4 Comments
Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *