Mooie pagina’s gemaakt of laten maken, teksten geschreven, foto’s gedigitaliseerd, kortom de etalage is klaar, de winkel (en dan bedoelen we natuurlijk je online webshop of webwinkel) ingericht.
Misschien heb je er al een “kassa” ingezet, waar klanten hun bestellingen kunnen afrekenen…
Wat zijn Metatags : 1 Gebruik | 2 Beginnen | 3 Relaties | 4 Oplossing
Je gaat beginnen met optimaliseren!
Je hebt je pagina’s op de server van je hosting provider gezet en vol verwachting ben je op de bezoekers en de geldstromen gaan wachten…
Maar zo werkt dat in het normale zakenleven niet, en ook op het internet niet!
Als je klanten niet weten wie je bent, wat je verkoopt en waar je zit, hoe moeten ze langs je winkeltje lopen? Ze weten niet eens in welke straat je gevestigd bent! Als je zelf iets wilt zoeken (dat deed je ook om in de winkeltjes van je concurrenten te kijken) dan ga je naar een zogenaamde “search engine”, een “zoekmachine” toe.
Dat werkt prima, binnen een seconde is het hele web voor je afgezocht. Meestal teveel treffers, en wanneer je eens de help-aanwijzingen van de zoekmachine leest, kunt je zien dat je zelfs heel nauwkeurig kunt zoeken naar bedrijven, personen, diensten of producten.
Het vervelende is echter, dat er heel veel zoekmachines zijn. De hele grote bekenden als Google, Bing, Yahoo en Ask, maar er zijn ook vele kleine, gespecialiseerde zoekmachines en websites die resultaten plaatsen, de zogenaamde partnersites. Ook verdwijnen er zoekmachines zoals AltaVista en de vroeger populaire Ilse. En wat te denken van zoeken op Funda, zoeken op Marktplaats of zoeken via Startpagina. Of wat dacht u van alle mensen die Skype gebruiken en dus zoeken via Bing Live Search.
En ook die worden veelvuldig geraadpleegd, weliswaar minder dan de bekendsten, maar wel met een trefzekerder publiek. Alleen aanmelden bij zoekmachine Google heeft dus eigenlijk geen nut. Dan laat je meer dan een derde van je markt liggen.
Om te beginnen moet je dus begrijpen waar mensen naar op zoek zijn. Sluit je (bedrijfs) naam wel aan bij je dienst of product? Wat verkoop je eigenlijk? Of wie wil je bereiken? Verplaats je dus in de schoenen van je klant. Hoe zou die zoeken en kan die jou dan wel vinden? En zijn als die zoekwoorden wel verwerkt in je website? Maak eens een lijst van belangrijke woorden en breng je concurrenten in kaart. Wat doen die op internet en wat kan jij allemaal doen om je website of webshop te verbeteren. Want die bezoekers en geldstromen komen natuurlijk niet vanzelf!
Dat was de tweede van de 4 pagina’s, lees verder op pagina 3
- Je weet nu waarom je metatags moet gebruiken.
- Je weet nu hoe je moet je beginnen met optimaliseren van je website.
- Relaties en verbanden tussen de diverse zoekmachines
- De oplossing & Waardoor gaat het aanmelden van je website mis?
[…] Beginnen […]