Relaties en verbanden tussen de diverse zoekmachines

By in
630
Relaties en verbanden tussen de diverse zoekmachines

Vaak krijgen wij de vraag of zoekmachines naar elkaar kijken voor resultaten en of er relaties en verbanden zijn tussen de diverse zoekmachines. Dit verband is er zeker.

Onderstaande grafiek geeft een overzicht van een aantal grote spelers. Uiteraard zijn er nog meer verbanden met nog meer zoekmachines maar zo krijg je een goed beeld.

Wat zijn Metatags : 1 Gebruik | 2 Beginnen | 3 Relaties | 4 Oplossing

De relaties tussen de zoekmachines

Er bestaan een hoop misverstanden over het aanmelden bij de zoekmachines. Daar komt bij dat het enkel en alleen aanmelden bij de bekende zoekmachines zoals Google eigenlijk geen nut heeft omdat Google weer kijkt bij andere zoekmachines om te zien hoe je  vermelding of ranking daar is.

Onder andere Google, Bing en Yahoo hechten er dus waarde aan hoe je verder op het internet te vinden bent. (Bijvoorbeeld via Facebook) Heb je een vermelding bij DMOZ dan zal je website beter scoren dan een website zonder deze vermelding. Dit effect is dus iets anders dan een metazoekmachine. Een meta zoekmachine neemt de vermelding van een andere zoekmachine gewoon over. Google en Yahoo laten het resultaat bij andere zoekmachines zoals Bing en websites die over je schrijven of naar je linken meewegen.

Metatags zal je helpen met het verbeteren van je website (zoekmachine optimalisatie) en het op de juiste wijze aanmelden van je website bij de zoekmachines. Wij zijn specialisten op dit gebied en geven je heldere uitleg.

Zo ziet je dus dat het nut heeft om je meer dan “alleen bij google” aan te melden! Je wilt toch geen stuk van je omzet mislopen? Een heleboel mensen gebruiken bijvoorbeeld Skype op hun PC en uiteraard starten zij een zoekopdracht via het Skype – Bing – zoekvenster. En iedereen die Firefox gebruikt als browser heeft Yahoo als standaard zoekmachine.

Er is meer dan alleen Google

Makelaars hebben er belang bij dat hun site spiderbaar is voor huizen-zoek-robots zoals Jaap en ZoekAllehuizen. En aanbieders van financiële producten willen de robot van een vergelijkings site graag op bezoek krijgen. Restaurants staan op Iens en actuele producten vinden hun weg via bijvoorbeeld Twitter en Digg. Het is dan ook een verkeerde gedachte om te denken dat “iedereen via google zoekt”. Denk maar eens na over je eigen zoekgedrag. En vergeet niet de inlvoed van website’s zoals Facebook en Instagram. Een advies van een vriend telt zwaarder dan een betaalde advertentie. Mensen gebruiken meer dan alleen Google en al is het maar 1 op de 25 die dit doet, dan heb je dus een kans om zonder inspanning je omzet met 4% te verhogen. Het werkelijk aantal ligt uiteraard nog veel hoger!

Wie kijkt bij wie?

 

metatags relaties en verbanden tussen de zoekmachines

  • rode lijn      = primaire zoekresultaten
  • blauwe lijn = secundaire zoekresultaten
  • groene lijn  = directory resultaten
  • gele lijn       = betaalde resultaten

Alleen aanmelden bij Google heeft geen nut…

Enkel en alleen aanmelden bij Google heeft dus eigenlijk geen nut want Google kijkt bij andere zoekmachines om te zien hoe je vermelding en ranking daar is. Metatags zal je helpen met het verbeteren van je website en het aanmelden bij de zoekmachines en bij onder andere DMOZ. Aanmelden bij de zoekmachines is een belangrijk onderdeel van je  marketingmix en een perfecte aanvulling op traditionele folders, advertenties of een postbus mailing.

Dat was de derde van de 4 pagina’s, lees verder op pagina 4

  1. Je weet nu waarom je metatags moet gebruiken.
  2. Je weet nu hoe je moet je beginnen met optimaliseren van je website.
  3. Je weet nu dat er relaties en verbanden tussen de diverse zoekmachines
  4. De oplossing & Waardoor gaat het aanmelden van je website mis?
One Comment

Comments are closed.