Wat is de metatag NO EMAIL COLLECTION

By in
274
Wat is de metatag NO EMAIL COLLECTION

De metatag no-email-collection is een initiatief van unspam.com. Uiteraard zullen de echte spammers zich er niet door laten weerhouden om je email adres in jouw website te zoeken en zomaar ellende naar je toe te sturen. Het initiatief van UnSpam.com is dan ook het tegen gaan van gerobotiseerde email adressen oogsten, email harvesting.

Maar heb je nu duidelijk op je website staan dat het “oogsten” van jouw email adres verboden is dan kan dit leiden tot een klacht. Bijvoorbeeld in de USA kan men een rechtszaak opstarten als je kan aantonen dat dit verbod (op grote schaal) is overtreden.

Daarom kan er ook als content een link of voorwaarde worden meegegeven.

Een No Email Collection tag heeft geen enkele invloed op je ranking bij de zoekmachines. Wel van invloed zijn onder andere de titel van de pagina, de keywords en de description metatags.

<meta name="no-email-collection" content="link of voorwaarden">

Voorbeeld metatag no-email-collection

Je kunt bijvoorbeeld de volgende metatag in je broncode plaatsen. De verschillende schrijfwijze aan het einde is het verschil tussen  ” /> = xml of “> = html.

<meta name="no-email-collection" content="http://www.metatags.nl/nospamharvesting">

Metatags – Waar moet je ze neerzetten ?

Uiteraard moet je de metatags op alle pagina’s plaatsen, dus niet alleen de eerste index. Zorg er wel voor dat iedere pagina zijn eigen relevante tags krijgt, met zoekwoorden en begrippen die betrekking hebben op de inhoud. Het lijkt misschien veel werk om voor iedere pagina aparte metatags te verzinnen maar je zult zien dat het werkt.

Gebruik de Metatags Generator om juiste metatags te maken.

<meta name=”no-email-collection” tag  samengevat

De metatags  “no-email-collection” tag gebruik je om aan te geven dat men niet zomaar jouw email adres mag gebruiken.

  1. Lees verder waarom metatags belangrijk zijn en wat doen zoekmachines er mee.
  2. Gebruik de metatags generator om juiste metatags te maken.
  3. Laat gratis je website analyseren en lees onze aanbevelingen.