Metatags Invloed Meter - SEO Invloed

By in
1702
Metatags Invloed Meter - SEO Invloed

Er zijn mensen die beweren dat de metatags absoluut niks met je ranking doen en niet langer van waarde zijn. Zij slaan dan belangrijke punten over. Op het gebied van Search Engine Optimization (SEO) spelen metatags nog steeds een belangrijke rol! Daarom hebben wij bij de diverse metatags een invloed meter geplaatst.

Vooral de meta description is erg belangrijk want deze wordt weergegeven als de tekst bij de zoekresultaten. Samen met een relevante title tag (titel) vormen deze de tekst die de bezoeker moet overhalen om te klikken. Dat geeft vervolgens een hogere CTR en voor je website uiteindelijk een conversie. En laat dat nou weer verschrikkelijk belangrijk zijn voor je ranking!

Zijn metatags nog belangrijk?

Er zijn heel veel metatags en html-tags en uiteraard hebben ze niet allemaal evenveel invloed op je vermelding. Zo heeft een html cookie tag geen enkele invloed op je ranking bij de zoekmachines maar zijn onder andere de titel van je pagina, de keywords (zoekwoorden) en de description (omschrijving) verschrikkelijk belangrijk.

We gebruiken de volgende symbolen:

metameterbeetje
metameterweinig metameterveel
metametergeen metameterheelveel

Om het gemakkelijk te maken hebben we bij iedere uitleg-pagina van een metatag of een html tag een invloed meter neergezet. Uiteindelijk heeft ieder onderdeel van je  website invloed op de ranking. Bij zoekmachine optimalisatie (SEO) moet alles goed zijn en moet alles kloppen.

Zo kan het voor archiveren belangrijk zijn om een “abstract metatag” te gebruiken. Voor je vermelding bij Yahoo of Google is deze metatag niet van invloed. Maar als je site door de abstract-tag beter in archieven kan worden opgenomen die weer naar jouw site linken, dan is het uiteindelijk toch weer wel van invloed. Want ook de zoekmachines kijken naar elkaar.

Dus “Geen Invloed” bestaat eigenlijk niet, tenzij een metatag gewoon niet meer bestaat of vervallen is. Verder telt alles mee en alle kleine beetjes SEO helpen!

 

15-Light-Bulb-iconMaar waarom beweren de ‘experts’ van onder andere Gladiator, Voelspriet, Easytemplate en Jeroen.com dat metatags totaal niet werken en geen nut of invloed meer hebben?

Heel simpel: omdat ze van elkaar deze onzin overschrijven. En omdat bedrijven soms niet meer echt actief zijn met het bijhouden van hun pagina’s kom je die oude pagina’s nog wel eens tegen.

Kijk gerust bij Google Webmasters Hulp pagina’s wat zij er zelf over zeggen. Google maakt gebruik van metatags en beveelt het gebruik van een goede titel en description tag aan. Laat je dus niet verwarren door die zogenaamde seo experts die beweren dat metatags verleden tijd zijn… Meestal proberen deze experts  hun eigen dure oplossingen te verkopen. En zij hebben er alle belang bij om je niet te vertellen dat metatags helemaal gratis zijn.

Ja je leest het goed, metatags zijn gratis !

En daar is een aantal zogenaamde SEO en zoekmachine experts niet zo blij mee. Maar ja, dat is dan weer niet jouw probleem! Aan jou de keuze: geloof je Google of zogenaamde dure experts?