Wat is de meta name verify-v1

By in
332
Wat is de meta name verify-v1

Omdat privacy belangrijk is voor Google, wil Google zeker weten dat je de eigenaar bent van een website voordat ze bepaalde informatie over een site laten zien of de mogelijkheid geven om de diverse Google hulpprogramma’s te gebruiken. Deze verify-v1 verificatie heeft geen invloed op je vermelding bij Google, de PageRank en verbetert de prestaties van je site niet in de zoekresultaten van Google.

Google heeft verschillende manieren bedacht waarmee je kunt verifiëren dat je de eigenaar van een site bent.

Zo kan je bijvoorbeeld:

  • Een metatag aan je startpagina toevoegen (waarmee je bewijst dat je toegang hebt tot de bronbestanden). Als je deze methode wilt gebruiken, moet je de HTML-code van de pagina’s op uw site kunnen bewerken. Een voorbeeld van zo’n metatag staat hieronder beschreven:<meta name="verify-v1" content="AsRLsdfgh1Oq9Pwcnm">
  • Een HTML-bestand met een door jou opgegeven naam uploaden naar je server. Als je deze methode wilt gebruiken, moet je nieuwe bestanden naar je server kunnen uploaden.
  • Een DNS-record in TXT-indeling toevoegen. Als je deze methode wilt gebruiken, moet je je kunnen aanmelden bij je domein- of hostingprovider en een nieuw DNS-record toevoegen.
  • De Google Analytics-code toevoegen die je gebruikt om gegevens van je site bij te houden. Als je deze optie wilt gebruiken, moet je als beheerder aan het Google Analytics-account zijn toegevoegd en moet de trackingcode het nieuwe asynchrone codefragment bevatten.

Dit alles is in te stellen in het Google webmasters hulp-programma.