Wat is de metatag ABSTRACT

By in , ,
363
Wat is de metatag ABSTRACT

De metatag abstract kan gebruikt worden om in een korte zin aan te geven waar de pagina over gaat. Dus iedere pagina van een website krijgt een eigen abstract-tag.

Deze metatag lijkt dus een beetje op de description metatag maar ze zijn verschillend. De description metatag wordt door heel veel zoekmachines gebruikt voor de regel onder de aanklikbare vermelding. De abstract-tag gebruikt bijna niemand meer.

Er zijn nog een paar zoekmachines die de tag gebruiken voor archivering. En dan is er dus een mogelijkheid dat je website beter in archieven terecht komt, met misschien wel een link naar de site. Het is bijzonder ver gezocht en de moeite van het aanpassen van al je pagina’s dan ook niet echt waard.

<meta name="abstract" content="tekst">

Voorbeeld metatag abstract

Je kunt bijvoorbeeld de volgende metatag in je broncode plaatsen. De verschillende schrijfwijze aan het einde is het verschil tussen  ” /> = xml of “> = html.

<meta name="abstract" content="een hele korte pagina beschrijving">

Abstract Metatag – Waar zet ik die ?

Uiteraard moet je de metatags op alle pagina’s plaatsen, dus niet alleen op de eerste index pagina. Je plaatst de meta abstract tag in het zogenaamde head gedeelte van je website, net na de titel.

Gebruik de Metatags Generator om juiste metatags te maken.

<meta name=”abstract” tag  samengevat

De abstract-tag gebruikt bijna niemand meer. Je kunt beter gebruik maken van de description metatag.

  1. Lees verder waarom metatags belangrijk zijn en wat doen zoekmachines er mee.
  2. Gebruik de metatags generator om juiste metatags te maken.
  3. Laat gratis je website analyseren en lees onze aanbevelingen.