Wat is de metatag EXPIRES

By in
378
Wat is de metatag EXPIRES

De metatag expires geeft als het ware de houdbaarheidsdatum van een pagina op je website aan. Als je van te voren al weet dat bepaalde informatie gaat vervallen gebruik dan de expires metatag.

Je geeft zoekmachines op die manier duidelijk aan dat bijvoorbeeld de inschrijving voor een evenement tot die-en-die-datum mogelijk is en dat daarna de inschrijf pagina oud-nieuws is. Dit komt de gehele actualiteit van je website te goede. Want relevante en actuele content is goed voor de ranking. Deze metatag gaat vaak samen met de revisit metatag.

Als een pagina wordt vervangen door een nieuwe pagina met een andere naam, plaats dan een 301 bestand op de oude plek. Oude zoekmachine vermeldingen zullen dan vanzelf de nieuwe pagina gaan indexeren en de oude pagina laten vervallen.

<meta name="expires" content="datum">

Voorbeeld metatag expires

Je kunt bijvoorbeeld de volgende metatag in je broncode plaatsen. De verschillende schrijfwijze aan het einde is het verschil tussen  ” /> = xml of “> = html.

<meta name="expires" content="tue, 01 Jun 2010">
Zorg er voor dat de datum in het standaard RFC1123 formaat staat dus naam van de dag, datum maand en jaar in 4 cijfers.

Soms staat er ook een tijdstip bij maar daarvoor is geen ondersteuning meer:

<meta name="expires" content="tue, 01 Jun 2010 19:45:00 GMT">

Ook gebruikt men nog wel eens de nul om aan te geven dat de pagina per direct kan vervallen. Eigenlijk is een betere oplossing om de pagina te verwijderen en te laten verwijzen naar een 301 (vervangende pagina) of 404 (niet meer bestaande pagina).

<meta name="expires" content="0">

Metatags – Waar te plaatsen ?

Uiteraard moet je metatags op alle pagina’s plaatsen, dus niet alleen de eerste index. Zorg er wel voor dat iedere pagina zijn eigen relevante tags krijgt, met zoekwoorden en begrippen die betrekking hebben op de inhoud. Het lijkt misschien veel werk om voor iedere pagina aparte metatags te verzinnen maar je zult zien dat het werkt.

Gebruik de Metatags Generator om juiste metatags te maken.

<meta name=”expires” tag  samengevat

De metatag expires geeft als het ware de houdbaarheidsdatum van een pagina op je website aan.

  1. Lees verder waarom metatags belangrijk zijn en wat doen zoekmachines er mee.
  2. Gebruik de metatags generator om juiste metatags te maken.
  3. Laat gratis je website analyseren en lees onze aanbevelingen.