Stap 13 - Bestudeer de logfile's

By in
291

Bestudeer je logfiles. Volg bezoekers, wat doen ze, maak er grafieken van of vraag je provider om een statistieken programma wat dit voor je doet. Het is allemaal gratis informatie maar je moet er wel wat mee doen.

Met behulp van logfiles kan je ook gedrag meten. Waar kijkt men naar, hoelang, waar vertrekt men. Komen mensen terug en waar kijken ze dan.

De A-B test

a-b_testing

1 Kies een pagina die je wil testen.

Voorbeelden van mogelijke test pagina’s zijn je startpagina of een pagina met product details.

2 Verschillende versies van de test pagina maken

Maak en publiceer verschillende versies van de test pagina op unieke URL’s en zorg er bijvoorbeeld met behulp van een script voor dat de verschillende versies in willekeurige volgorde aan je gebruikers kan weergeven. Omdat deze gebruikers de URL’s als bladwijzers kunnen instellen, is het wellicht raadzaam deze URL’s geldig te houden wanneer je experiment is afgelopen.

3 Jouw conversie pagina vinden

Dit is een bestaande pagina op je website die gebruikers bereiken nadat ze een conversie hebben voltooid. Het kan bijvoorbeeld de pagina zijn die wordt weergegeven nadat een gebruiker een aankoop heeft gedaan, zich heeft aangemeld voor een nieuwsbrief of een contact formulier heeft ingevuld.

Controleer vervolgens met behulp van de logfiles waarin het gedrag van de bezoeker verschilt en pas zo pagina voor pagina aan.

Stap 14 – denk vooruit !

 

Overige Stappen