Stap 4 - Optimalisatie van de pagina's

By in
382

Zoekmachines zoals Google wegen de laadtijd van een pagina mee in de ranking. Er bestaat zelfs het vermoeden dat je minder voor Adwords hoeft te betalen als de landingspagina snel kan laden. Probeer een pagina onder de 20k te houden en onder de 10k is nog beter. Maak gebruik van de mogelijkheden in bijvoorbeeld Photoshop om niet gebruikte kleuren weg te gooien uit plaatjes en logo’s. Verwijder onzinnige HTML code, voorkom zware bewegende beelden gelijk bij binnenkomst.

Voor de grootte van de pagina’s telt: hoe kleiner hoe beter.

Maak gebruik van onze Gratis Website Analyse om de laadtijd van je pagina’s te testen en zo nodig te verbeteren. Pas in ieder geval de onderstaande tips direct toe:

  1. Maak zo min mogelijk HTTP Requests
  2. Voeg een Expires Header toe
  3. Gebruik Gzip Componenten
  4. Zet CSS bovenaan
  5. Zet Scripts onderaan
  6. Plaats JavaScript en CSS extern
  7. Verminder het aantal DNS Lookups
  8. Gebruik zo min mogelijk JavaScript
  9. Vermijdt het gebruik van Redirects
  10. Verwijder dubbele scripts

Snelheid van je pagina’s

De snelheid van je pagina's zijn belangrijk!Lees nog een keer wat hierboven al staat: neem een voorbeeld aan Google. De homepage komt onder de 0.1 seconde binnen bij kabel of ADSL verbinding. Dat is supersnel. De homepage van Metatags met veel meer tekst en elementen komt in een vergelijkbare test binnen in 0.2 seconde. Nog steeds supersnel en dat is wat je moet nastreven!

Stap 5 – Optimaliseer de inhoud van uw website
 
 

Overige Stappen