Stap 6 - Interne links

By in
333

Vrijwel iedereen heeft op zijn website links staan naar andere websites of externe pagina’s. Zoekmachines kennen waardes toe aan links tussen websites. Als meerdere mensen naar je site linken is de inhoud blijkbaar belangrijk. Dit zijn de zogenaamde “incoming links” of externe links. Vergeet deze niet met enige regelmaat te controleren. Vraagt er iemand om een link, controleer dan ook of zij wel een link terugplaatsen.

Er bestaan ook interne links. Van de ene pagina naar de andere binnen je website. Let op dat als je in je site spreekt over bijvoorbeeld spaarlampen, dat je een link plaatst naar de lampen-overzichts-pagina en niet naar 1 algemene pagina. Je wilt dat de verschillende pagina’s op je site door de verschillende bezoekers en belangstellenden worden gevonden. Vergelijk je site met een warenhuis; wil je iedereen bij de ingang of liever een verdeling over alle afdelingen en verdiepingen?

ReferSite

 

Kijk ook goed in je statistieken op welke woorden er gezocht is en op welke pagina men uitkwam. Krijg je om duistere reden heel veel zoekopdrachten met het trefwoord van product A op de pagina met informatie over product B, breng dan een interne link aan naar de pagina van product A. Zowel de bezoeker alsook de zoekmachine zal deze verwijzing snappen. De vermelding wordt beter, je bezoekers komen gelijk op de juiste pagina dus minder irritatie of kans dat ze weg klikken.

15-Light-Bulb-iconGebruik maken van link-farms of free-for-all-links scripts heeft geen nut. Een link moet echt kwalitatief en relevant zijn. Ook het inkopen van page-rank/ranking is niet toegestaan. Kijk uit voor dit soort technieken. Zoekmachines kunnen je website voor het leven blokkeren.

Controleer ook of links naar je toe wel op een bestaande pagina uitkomen. Want het zou zonde zijn als iemand naar je toe linkt deze vervolgens uitkomt op een 404-not found pagina. Beter is zo’n pagina te vervangen door een zoekpagina of een suggestie pagina.

Stap 7 – Plaats uw website online

Overige Stappen