Stap 8 - Aanmelden bij de zoekmachines

By in
642

Aanmelden bij de zoekmachines. Maak gebruik van ons handige systeem om je site aan te melden bij de zoekmachines. Beheer online de trefwoorden, begrippen en omschrijvingen. Beheer ook meerdere websites tegelijk. En dan begint het moeilijkste: geduld.

Je website aanmelden bij de zoekmachines

Zoekmachines ontvangen dagelijks heel veel aanmeldingen. Wacht het rustig af of je site tevoorschijn komt. Dit kan zo zes weken duren of langer. Wat je in ieder geval niet moet doen is gelijk weer aanmelden. Daarmee plaats je jezelf op de zwarte lijst en je site zal nooit meer in de zoekmachine worden opgenomen.

Zelf doen

Soms hebben mensen het idee dat ze het aanmelden bij de zoekmachines ook wel even zelf kunnen doen. We zullen een aantal redenen aanvoeren en uitleggen waarom dit niet de beste keuze is:

1) Factor tijd
Zelf aanmelden bij bijvoorbeeld 50 zoekmachines gaat je tijd kosten. Je moet van iedere zoekmachine uitzoeken waar je je kunt aanmelden, stappen doorlopen, beveiligingscode invullen, email beantwoorden en ga zo maar door. Stel dat je per zoekmachine 5 minuten bezig bent om alles goed uit te voeren, dat is dan 250 minuten en dat is meer dan 4 uur. Het kost je dus al gauw een halve werkdag.

2) Factor geld
Het kost dus een halve werkdag en als je het eerlijk wilt vergelijken moet je die 4 uur dus doorberekenen. Je kent je eigen uurtarief, doe dit maal vier en kijk of het nu echt verstandig is om het allemaal zelf te doen.

3) Factor kwaliteit
Alle medewerkers van Metatags hebben een opleiding op het gebied van marketing, sitebouw, zoekmachine optimalisatie en iedereen heeft diverse examens op SEO gebied succesvol afgelegd. Er is dus heel veel kennis aanwezig. Heb jij dat ook? Weet je precies wat wel en niet moet? Tenzij je als SEO specialist bij ons werkzaam bent waarschijnlijk niet.

Conclusie: natuurlijk kan je het zelf maar

  • het kost tijd
  • het kost geld
  • je mist kwaliteit

Kan jij je veroorloven dat jouw concurrent wel kiest voor een goede zoekmachine optimalisatie en een professionele aanmelding?

Stap 9 – Optimalisatie met behulp van statistieken

 

Overige Stappen