Zoekmachine Bing beloont nu mobielvriendelijk websites net als Google

By in
379

mobielvriendelijke websites zullen ook door Bing worden beloondZoekmachine Bing gaat mobielvriendelijke websites bevoordelen in zijn zoekresultaten. Dezelfde aanpassing die Google een maand geleden ook aankondigde.

De zoekmachine van Microsoft gaat mobielvriendelijke websites belonen met een hogere plaats in zijn resultatenlijst. Het zal de aanpassingen aan zijn zoekresultaten in de komende maanden implementeren. Ook gaan ze een tool uitbrengen waarmee gebruikers de mobiele toegankelijkheid van hun internetsite kunnen checken. Dit staat in de blog van de zoekmachine te lezen.

Mobielvriendelijke websites krijgen een tag

In april sleutelde Bing al aan het uitlichten van handige websites voor mobiele gebruikers. Dit doen ze door het toevoegen van een tag aan mobielvriendelijke websites in de zoeklijst. Daarmee geven ze aan dat ze opgevraagd werden via een smartphone. Nu gaat Microsoft, net als Google, nog een stap verder. Ze past haar algoritmes aan om die websites een hogere plaats in zijn lijst te bezorgen.

Steeds meer mensen surfen mobiel op het internet. Een evolutie die het gebruik van internet op vaste computers zelfs begint te overvleugelen. Steeds meer gebruikers in verschillende landen maken gebruik van een zoekmachine via een smartphone dan via een PC. Daarom zullen webdesigners hier meer aandacht aan moeten schenken bij het (her)ontwerpen van een website.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *