Bloggen is de manier om regelmatig nieuwe content (inhoud) op je website toe te voegen. Het artikel wat je nu leest is bijvoorbeeld ook een blog! Je kunt tegenwoordig supersnel en simpel je eigen blog starten. Dit kun je bijvoorbeeld doen met WordPress.
Doordat je regelmatig nieuwe content aan je website toevoegt, ziet ook een zoekmachine als bijvoorbeeld Google dat je website actueel is en zal je website hiervoor belonen.
Ook bloggers willen graag een vermelding bij de zoekmachines. Echter gaat er wel eens wat mis. Daarom hebben wij een lijstje gemaakt met de 7 meest gemaakte fouten bij bloggen.
- Fout nummer 1: Niet de eigenaar zijn van de blog
Je blogt, dus de teksten zijn jouw eigendom. Als je jouw teksten op 1 van de gratis blogdiensten zet staan daar vaak advertenties omheen waar je niets aan hebt. Kies dus voor een eigen domein en host je eigen blog.
- Fout nummer 2: Geen duidelijk doel voor ogen hebben
Dit is een belangrijke vergissing. Je bent een blog begonnen maar eigenlijk heb je geen idee wat het doel is. Vaak sterft de blog dan ook na een paar maanden.
- Fout nummer 3: Je trekt de verkeerde doelgroep aan met de titel van de blog
Zorg ervoor dat de titel van je blog duidelijk aangeeft waar de blog over gaat. Gebruik relevante zoekwoorden om de blog te beschrijven. Je wilt de juiste lezers aantrekken en er voor zorgen dat zij blijven terugkomen.
- Fout nummer 4: Geen gebruik maken van keywords
Doe onderzoek naar de keywords die gebruikt worden bij het onderwerp waar je over gaat bloggen. Ken alle belangrijke zoekwoorden en gebruik deze in je blog. Vergeet ook niet de meta keywords tag toe te voegen aan je blog. En meet wat er goed scoort in de zoekmachines en wat niet.
- Fout nummer 5: Geen description metatag in de blog
Hoe vertel je de bezoeker in 2 of 3 regels wat ze allemaal op je blog kunnen vinden? Dat doe je met de zogenaamde meta description tag. Google spreekt vaak over de “Meta Description” of “Meta description problems”. Eigenlijk alle zoekmachines zoals Google, Yahoo, Bing en Ask nemen de description tag 1-op-1 over. En daarmee heb je direct invloed op de vermelding bij de zoekmachines en het klikgedrag van surfers.
- Fout nummer 6: Geen plan om bezoekers te krijgen
Uiteraard krijg je bezoekers op je blog, je zorgt voor een RSSfeed, sluit je aan bij sociale netwerken maar toch zal je nog steeds wat aan marketing moeten doen. Je weet wat je doel is dus boor de juiste lezersgroep aan.
- Fout nummer 7: Teveel op bezoekers richten in plaats van op de inhoud te letten
Een veel gemaakte fout is om zoveel mogelijk bezoekers op je blog te krijgen. Maar je hebt maar 1 of 2 seconden om indruk te maken op de bezoekers. Zorg dus niet alleen voor een duidelijke structuur van de blog maar ook voor goede inhoud.