Internet definities voor Metatags

By in
597
Internet definities voor Metatags

Er zijn op internet definities en diverse omschrijvingen te vinden voor het woord Metatags.

 1. Verborgen Code
 2. Metadata
 3. Niet zichtbare informatie
 4. Gecodeerde regels

 

 

Wat zijn metatags?

 • MetaTags, een soort verborgen code die de zoekmachines gebruiken om je site te indexeren. Zoekmachines nemen de titel van een pagina plus de description tag 1-op-1 over. Door een betere en wervende tekst zullen ook meer mensen je vermelding aanklikken en dat geeft een hogere CTR. En laat dat nou weer verschrikkelijk belangrijk zijn voor je ranking en conversies! Metatags hebben dus direct invloed op je vermelding, op de CTR en op je conversies = directe invloed op je omzet !
 • Een metatag is een veld in een document dat specifieke metadata bevat. Een document kan doorgaans meerdere metatags bevatten, die informatie geven over het document.
 • Metatags zijn bedoeld om (niet normaal zichtbare) informatie op te nemen over de inhoud van een website of een webpagina. Hiertoe wordt in de code van de pagina eerst een aanduiding opgenomen van het soort informatie en daarna de informatie zelf. Die laatste kan beschrijvend van aard zijn, of kan een opsomming van trefwoorden bevatten.
 • Meta tag: geplaatst helemaal dichtbij de top van een HTML document, definieert het de basis karakteristieken van een web pagina. De bedoeling is dat  verschillende meta tags op elke pagina gebruikt worden. In die tags zet je de pagina’s titel, beschrijving en keywords.
 • META tags worden gebruikt om je website correct te indexeren bij veel op “spider” gebaseerde zoekmachines. Als je je bij een zoekmachine aanmeldt, zal deze de site meteen, of na een paar weken, bezoeken (spider of zoekrobot). Meta tags zijn een paar simpele gecodeerde regels, die aan het begin van een HTML bron document moeten staan.

 

Totaal verkeerde definities van Metatags

 • Verborgen regels in een website waaraan een zoekmachine kan zien wat van belang is voor bezoekers van websites. De metatags zijn uitstervend omdat ze misbruikt worden om extra veel bezoekers te trekken.
  ( Hoezo verkeerd?
  Metatags worden nog steeds door alle grote zoekmachines gebruikt! )
 • Een metatag is een soort label welke aan een website wordt gehangen met specifieke informatie over het document. Zodoende kan er aan de website bijvoorbeeld een omschrijving of een aantal keywords worden meegegeven welke voor de bezoeker in principe onzichtbaar zijn. Voorheen gebruikten zoekmachines de metatags veelvuldig om hun zoekresultaten samen te stellen. Inmiddels is deze methode verouderd en niet meer bruikbaar als gevolg van zoekmachine spam.
  ( Hoezo verkeerd?
  Metatags worden nog steeds door alle grote zoekmachines gebruikt!)