Uitleg over Online Directory's

By in
602
Uitleg over Online Directory's

Net zoals zoekmachines zijn er honderden online directory’s. Sommige zijn algemeen, een aantal is bijzonder specifiek en er zijn ook directory’s die verbonden zijn aan een bepaalde bedrijfstak.

Directories zoals The Open Directory Project, Yahoo en Looksmart bieden gebruikers de mogelijkheid een zoekopdracht te geven of door de database te navigeren op basis van een categorisering van de content.

Dergelijke categorieën worden altijd door mensen bijgehouden, waardoor de kwaliteit van de gevonden websites vaak beter is.

Echter, directory’s nemen vaak niet meer dan 1 pagina (doorgaans de homepage) van een website op, waardoor de hoeveelheid informatie niet te vergelijken is met de hoeveelheid informatie in de database van een zoekmachine.

Wil je een vermelding bij een online directory let dan goed op dat deze relevant is.

 

Directory’s

Enkele bekende directory’s op het internet zijn:

  • Yahoo Directory (dir.yahoo.com) De directory van Yahoo is misschien wel 1 van de oudste online directory’s. Alleen als je op zoek gaat naar deze directory dan kom je uit op de normale zoekpagina van Yahoo. Dat komt omdat Yahoo enkele jaren geleden haar opzet heeft aangepast. Er is nog steeds een verband tussen deze directory en je Yahoo ranking.
  • GoGuides.org (goguides.org) Het doel van GoGuides is om totaal SpamVrij te zijn. Is je site relevant dan is het aanmelden ook zeker de moeite waard.
  • Open Directory Project (dmoz.org) Dit Open Project is 1 van de meest geaccepteerde basis directory’s van het internet. Duizenden vrijwilligers werken aan dit project en beoordelen nieuwe vermeldingen. Doordat het project ook Open-Source is gebruiken veel secundaire directory’s ODP als basis.
  • Google Directory (directory.google.com) Ook deze directory leunt op ODP in combinatie met Google’s zoek techniek.
  • Search Sight (searchsigh.com) Op dit moment nog een vrij onbekende speler maar wel een hard groeiende directory.

Online directory’s –  de belangrijkste zaken samengevat

Doordat er diverse relaties en verbanden zijn tussen directory’s en zoekmachines is het aanmelden zonder meer de moeite waard.