Metatags en de iWeb SEO tool

By in
531
Metatags en de iWeb SEO tool

Metatags worden door alle grote zoekmachines zoals Google, Bing en Yahoo gebruikt om alle informatie op je website te vergaren.

De meta description tag is een korte omschrijving over de inhoud van je pagina. De title tag moet, net als alle andere metatags, unieke informatie bevatten over iedere pagina van je website. Maak een korte omschrijving en zet daarin wat bezoekers kunnen verwachten op deze web pagina. Zoekmachines zullen deze description tag net onder de title tag op hun resultaten pagina tonen.

De meta keyword tag wordt door sommige zoekmachines gebruikt om te bepalen welke trefwoorden belangrijk zijn zodat je site verschijnt in de resultaten pagina en om misbruik en manipulatie op te sporen. Plaats slechts een aantal, relevante trefwoorden in dit veld. Denk er aan dat de metatag keyword niet door alle grote zoekmachines gebruikt wordt voor directe resultaten. Als het bovenaan komen bij de zoekmachines net zo makkelijk ging door alleen maar een paar zoekwoorden te plaatsen, zouden we allemaal met onze site bovenaan staan.

Voeg Metatags toe aan je iWeb Website

Maak gebruik van de handige SEO tool voor je iWeb website. Je kunt deze iWeb Metatags tool onderaan deze pagina geheel gratis downloaden.

iweb-seo-tool-meta-tags

Vul de Title Tag in bij je iWeb site

Je kunt de Title Tag heel eenvoudig bewerken met de metatags SEO tool voor iWeb. De Title tag is de belangrijkste zoekmachine optimalisatie die je op je pagina’s kunt doen om beter te scoren bij de zoekmachines.

Verwerk 2 tot 3 belangrijke zoekwoorden in de title tag op iedere pagina van je iWeb website. Zorg ervoor dat de title tags allemaal uniek zijn en duidelijk omschrijven wat zoekmachines en bezoekers op je website kunnen vinden.

iweb-seo-tool-title-tags

 

Maak gebruik van de handige SEO tool voor je iWeb website. Je kunt deze iWeb Metatags tool onderaan deze pagina geheel gratis downloaden.

Alternative Image Text

Zorg ervoor dat zoekmachines de afbeeldingen kunnen “zien” door het gebruik van Alternative Image Text

Omdat zoekmachines de inhoud van bestanden met afbeeldingen die op je website staan niet kunnen zien, hebben deze afbeeldingen geen toegevoegde waarde voor de zoekmachines. Maar HTML heeft er altijd voor gezorgd dat het mogelijk is om een korte tekst bij de afbeelding te plaatsen, eigenlijk een korte omschrijving wat het plaatje voorstelt. Zoekmachines kunnen dit kleine regeltje met tekst gebruiken om je website beter te laten scoren in hun resultaten pagina.

Tevens wordt deze tekst nog belangrijker als je je afbeeldingen bovenaan wilt laten positioneren bij zoekmachines zoals Google, Bing en Yahoo die ook een afbeelding zoekfunctie kennen.

Helaas was het nooit eerder mogelijk om in iWeb die korte tekst bij een afbeelding te plaatsen en dat zorgde ervoor dat het kan voorkomen dat je site niet zo goed scoort zowel in de organische resultaten als bij de afbeeldingen van de zoekmachines. Echter, door de Metatags iWeb SEO tool te gebruiken kan je nu eenvoudig die korte tekst bij alle afbeeldingen op je website plaatsen.

iweb-seo-tool-image-altern

Voeg Google Analytics of Statscounter toe aan je iweb site

Het is bijzonder eenvoudig om onder andere Google Analytics en Statscounter op je iWebwebsite toe te voegen.

Door het gebruik van de iWeb SEO tool kan je snel en eenvoudig Google Analytics, Statscounter, Mint of iedere andere analytics code op je iWeb website plaatsen. Door slechts de gegenereerde code van je favoriete analytics programma te knippen en in je iWeb SEO Tool te plakken zorgt de software voor de rest.

En, gezien het feit dat iWeb SEO Tool alle tags bewaart kan je nadat je je site hebt ge-update in iWeb, de analytics code opnieuw toevoegen door slechts op 1 knopje te klikken.

iweb-seo-google-analytics

 

Download de gratis iWeb SEO Tool

Je kunt deze Metatags SEO tool voor je iWeb website geheel gratis downloaden. Klik op de link en start de download: [ ragesw.com iweb-seo-tool ]

Metatags – Waar te plaatsen ?

Uiteraard mag je de metatags op alle pagina’s plaatsen, dus niet alleen de eerste index. Zorg er wel voor dat iedere pagina zijn eigen relevante tags krijgt, met trefwoorden en begrippen die betrekking hebben op de inhoud van die ene pagina. Het lijkt misschien veel werk om voor iedere pagina aparte metatags te verzinnen maar je zult zien dat het werkt.