Metatags en Dreamweaver Meta Generator Extension

By in
485
Metatags en Dreamweaver Meta Generator Extension

Dreamweaver is een zogenaamde What You See Is What You Get-editor. Je typt dus op je scherm in wat je straks ongeveer in je browser wilt zien. Het mooie van Dreamweaver is dat het erg simpel te hanteren is.

Je hoeft dus echt niet veel verstand van webdesign te hebben om er prachtige websites mee te maken.

Maar ook als je wel een echte kenner bent, biedt Dreamweaver erg veel voordelen. Uiteraard wil je je website die je gemaakt hebt met Dreamweaver voorzien van Metatags. Wij leggen je uit hoe dat moet.

Dreamweaver SEO: Metatags met de Meta Generator Extension

Gebruik maken van de Dreamweaver Metatags Extensie is bijzonder makkelijk. De Meta Generator kunnen we downloaden bij adobe. Normaal gesproken was het alleen mogelijk om te proberen tags in het head gedeelte te plaatsen bij Dreamweaver maar dankzij deze extensie is het mogelijk om simpel 40 verschillende metatags in een keer te plaatsen en te beheren.

Head tags dreamweaver

Stap 1. Met een nieuw document, klik op het Head Object in het Objects Palette.

Stap 2. Selecteer de Meta Generator button. Het is de blauwe knop die meestal links bovenin staat bij het menu.

dreamweaver-metagenerator

Stap 3. Klik op de knop en open het Meta Generator Window. Hier kan je eenvoudig alle metatags beheren en aanpassen.

dreamweaver-metatags

Stap 4. Vul alle metatags in. Door het handige menu kan dit haast niet missen. Is er een metatag niet helemaal duidelijk, klik dan op Command-Shift-F1 voor de hulp-pagina’s.

De Meta Generator is een complete extension om meer dan 40 Metatags te creëren. Downloaden kan op de website van adobe: adobe addons exchange

Metatags – Waar te plaatsen ?

Uiteraard mag je de metatags op alle pagina’s plaatsen, dus niet alleen de eerste index. Zorg er wel voor dat iedere pagina zijn eigen relevante tags krijgt, met trefwoorden en begrippen die betrekking hebben op de inhoud van die ene pagina. Het lijkt misschien veel werk om voor iedere pagina aparte metatags te verzinnen maar je zult zien dat het werkt.