Speciale Metatag voor Internet Explorer 8 X-UA-Compatible

By in
566
Speciale Metatag voor Internet Explorer 8 X-UA-Compatible

In december 2007 (en dat is al weer heel lang geleden) ontving de toen nieuwe internetbrowser van Microsoft nog veel lof toen het zonder moeite de zogenaamde Acid2 test doorstond. Een veelgebruikte test om de compatibiliteit van internetbrowsers te testen.

Op de Internet Explorer-blog liet ontwikkelaar Chris Wilson echter weten dat de nieuwe en geavanceerde functies van de browser, ‘super standards’ genaamd, standaard zijn uitgeschakeld om de terugwaartse compatibiliteit van de browser te kunnen garanderen, meldt PC World.

De oplossing: metatags !

Door een specifieke metatag in de code van een website te plaatsen kunnen webontwikkelaars deze modus inschakelen en op die manier hun websites laten profiteren van de nieuwe standaarden binnen IE8. Wanneer deze metatag niet wordt geplaatst is een site ‘officieel’ niet IE8 compliant, en rendert IE8 de website zoals IE6 of IE7 dat nu doen. Uiteraard is er binnen de internet gemeenschap een hele discussie gaande over deze oplossing maar feit is dat je het met 1 simpele regel in de broncode kunt oplossen.

De regel die je in de broncode moet plaatsen is:

meta http-equiv="X-UA-Compatible" content="IE=8"

Metatags IE8 – Waar te plaatsen ?

Uiteraard mag je de metatags op alle pagina’s plaatsen, dus niet alleen de eerste index. Zorg er wel voor dat iedere pagina zijn eigen relevante tags krijgt, met trefwoorden en begrippen die betrekking hebben op de inhoud van die ene pagina. Het lijkt misschien veel werk om voor iedere pagina aparte metatags te verzinnen maar je zult zien dat het werkt.