Wat is de Google news_keywords - news keywords metatag

By in
6201
Wat is de Google news_keywords - news keywords metatag

De Google crawler maakt ook gebruik van een specifieke Google-metatag om te kunnen bepalen hoe je inhoud het beste kan worden geclassificeerd. Als je de metatag news_keywords implementeert, kan je opgeven welke zoekwoorden het meest relevant zijn voor jouw artikelen.

In een artikel over het WK kan je bijvoorbeeld de volgende code toevoegen om Google Nieuws meer informatie te geven over de aard van de inhoud:

<meta name="news_keywords" content="WK, Brazilië 2014, Spanje vs Nederland">

Je kan zoekwoorden ook gebruiken om onderscheid te maken tussen gerelateerde termen. Als deze specifieke uitgever wil aangeven dat dit artikel over het WK voetbal gaat en niet over het WK rugby, kan de uitgever de volgende code opgeven:

<meta name="news_keywords" content="WK, Brazilië 2014, Spanje vs Nederland, voetbal">

Gebruik een komma om meerdere woordgroepen of groepen zoekwoorden van elkaar te scheiden. (Komma’s zijn de enige interpunctie die je in dit veld kunt gebruiken.) Je kan maximaal tien woordgroepen toevoegen per artikel, en aan alle zoekwoorden wordt dezelfde waarde toegekend. Zo is het eerste zoekwoord niet belangrijker dan het tiende zoekwoord.

Houd er rekening mee dat Google naast de prominentie van bepaalde zoekwoorden ook een aantal signalen gebruiken om de van artikelen te bepalen.

meta name=”news_keywords” –  de belangrijkste zaken samengevat

Uiteraard moet je de metatags op alle pagina’s plaatsen, dus niet alleen op de eerste index pagina. Zorg er wel voor dat iedere pagina zijn eigen relevante tags krijgt, met trefwoorden en begrippen die betrekking hebben op de inhoud. Het lijkt misschien veel werk om voor iedere pagina aparte metatags te verzinnen maar je zult zien dat het werkt.

Hoe lang het vervolgens duurt voordat Google de informatie uit de metatags overneemt is moeilijk te zeggen. Google spidert je website sneller naarmate je website actueel is, vaak nieuwe informatie heeft, nieuwe pagina’s en ook inkomende links hier naar toe tellen weer mee. Er zijn websites die Google maar 1 keer in het kwartaal zal spideren maar bijvoorbeeld nieuwswebsites komen vaak binnen een minuut al in de index voor. Hoe lang het duurt voordat metatags verschijnen in Google is dus moeilijk te zeggen maar reken op een paar weken voor een gemiddelde website.

Meer over Google en Metatags

Lees meer over hoe Google omgaat met je metatags, hoe je je kan aanmelden en welke speciale metatags Google zelf gebruikt.