Wat is Yahoo's metatag "slurp" ( meta name slurp noydir )

By in
5964
Wat is Yahoo's metatag "slurp"  ( meta name slurp noydir )

Metatag Yahoo slurp –  NOYDIR Opt-Out voor Yahoo Directory Titles & Descriptions

De zoekmachine Yahoo! ondersteunt het gebruik van de ‘NOYDIR’ Metatag. Het kan zijn dat een hele tijd geleden je website in de Yahoo Directory is opgenomen. En misschien staat daar wel een oude titel of een verkeerde omschrijving. Als je Yahoo wilt dwingen om de titel en meta description tag van je website over te nemen, pas dan de NOYDIR metatag toe.

 

De Yahoo Directory is door mensen samengesteld en bevat misschien niet (meer) de informatie die je wilt weergeven. Over het algemeen bevat Yahoo’s directory oude samenvattingen.

De oplossing voor dit probleem is simpel: plaats de volgende metatag op iedere pagina:

<meta name="robots" content="noydir">

Deze metatag vertelt aan iedere zoekmachine spider om geen gebruik te maken van de Yahoo Directory title of de meta description tag. Doordat je nu zelf kunt bepalen wat de titel en de aanklikbare regel is bij de zoekmachines hebt je direct invloed op de CTR. En dat is weer belangrijk voor je ranking!

Als je zeker wilt zijn dat Yahoo niet de Directory description gebruikt, voeg dan de Yahoo slurp metatag toe:

<META NAME="Slurp" CONTENT="NOYDIR">

Een metatag die hiermee verband houdt is de NOODP meta tag. De weergave van oude informatie komt voort uit je vermelding bij het Open Directory Project DMOZ. De website, met de oude meta description, heeft een beschrijving en een link in de ODP listings (Open Directory Project). Als je alle zoekmachines wilt laten weten dat deze informatie niet gebruikt moet worden, plaats dan:

<META NAME="ROBOTS" CONTENT="NOODP">

En om ODP en Yahoo te blokkeren gebruik je:

<META NAME="ROBOTS" CONTENT="NOYDIR">
<META NAME="ROBOTS" CONTENT="NOODP">

Soms zien we dat mensen het zekere voor het onzekere nemen en iedere spider apart aanspreken:

<META NAME="GOOGLEBOT" CONTENT="NOODP">
<META NAME="SLURP" CONTENT="NOODP">
<META NAME="MSNBOT" CONTENT="NOODP">

Maar ook het onderstaande zal werken:

<META NAME="ROBOTS" CONTENT="NOYDIR,NOODP">

Wilt je ook archievering blokkeren, dan gaat de metatag er als volgt uitzien:

<META NAME="ROBOTS" CONTENT="NOYDIR, NOODP, NOARCHIVE">

Metatags – Waar zet ik die in mijn website ?

Uiteraard moet je de metatags op alle pagina’s plaatsen, dus niet alleen op de eerste index pagina. Zorg er wel voor dat iedere pagina zijn eigen relevante tags krijgt, met trefwoorden en begrippen die betrekking hebben op de inhoud. Het lijkt misschien veel werk om voor iedere pagina aparte metatags te verzinnen maar je zult zien dat het werkt.

Hoe lang het vervolgens duurt voordat Yahoo! de informatie uit de metatags overneemt is moeilijk te zeggen. Yahoo! spidert je website sneller naarmate je website actueel is, vaak nieuwe informatie heeft, nieuwe pagina’s en ook inkomende links hier naar toe tellen weer mee. Er zijn websites die Yahoo! maar 1 keer in het kwartaal zal spideren maar bijvoorbeeld nieuwswebsites komen vaak binnen een minuut al in de index voor. Hoe lang het duurt voordat metatags verschijnen in Yahoo! is dus moeilijk te zeggen maar reken op een paar weken voor een gemiddelde website.