Metatags instellen bij Yahoo! Webhosting

By in
4721
Metatags instellen bij Yahoo! Webhosting

Heb je een website van Yahoo! webhosting dan kan je gebruik maken van de uitgebreide Metatags Editor. Als je gebruik maakt van de Site Solution module van Yahoo!, dan maakt Yahoo! de metatags zelf!

Een bijzonder handige manier om voor iedere pagina aparte en unieke relevante metatags te maken.

Yahoo! Webhosting de Keywords en Description

Om de zoekwoorden en omschrijving aan te passen klik je in de Site Editor op de link “Page Settings”. Deze link vindt je in de Yahoo! “Site Solution toolbar”.

site_solution_yahoo_settings

 

Vervolgens klik je bij pagina instellingen op de link “View or edit meta tags”.

site_solution_yahoo_metatags

 

Op de volgende pagina toont de Yahoo! Site Editor de metatags die je op dat moment in gebruik hebt. Klik in het veld naar keuze om metatags aan te passen of om deze te updaten. Zoals je ziet ondersteunt Yahoo! actief het gebruik van duidelijke en relevante metatags.

site_solution_yahoo_update

Yahoo! zegt het volgende over de keywords metatag:

“Enter your keywords in order of importance, and be sure to use keywords that actually appear in your page content”.

Relevante zoekwoorden, daar gaat het ook bij Yahoo! om. Want misbruik speurt Yahoo! op en zal worden bestraft door het uitsluiten van een pagina uit de zoekmachines.

 

Metatags – Waar zet ik die in mijn website ?

Uiteraard moet je de metatags op alle pagina’s plaatsen, dus niet alleen op de eerste index pagina. Zorg er wel voor dat iedere pagina zijn eigen relevante tags krijgt, met trefwoorden en begrippen die betrekking hebben op de inhoud. Het lijkt misschien veel werk om voor iedere pagina aparte metatags te verzinnen maar je zult zien dat het werkt.

Hoe lang het vervolgens duurt voordat Yahoo! de informatie uit de metatags overneemt is moeilijk te zeggen. Yahoo! spidert je website sneller naarmate je website actueel is, vaak nieuwe informatie heeft, nieuwe pagina’s en ook inkomende links hier naar toe tellen weer mee. Er zijn websites die Yahoo! maar 1 keer in het kwartaal zal spideren maar bijvoorbeeld nieuwswebsites komen vaak binnen een minuut al in de index voor. Hoe lang het duurt voordat metatags verschijnen in Yahoo! is dus moeilijk te zeggen maar reken op een paar weken voor een gemiddelde website.