Kun je SEO uit een boek leren?

By in
767
Kun je SEO uit een boek leren?

Je kunt nooit iets uit een boek leren, je kunt je er wel door laten voeden en vervolgens zelf aan de slag gaan. Door ervaring word je rijker. Cliché en daarom waar. Drie boeken die je wegwijs maken in het land van SEO en de inhoud ofwel content die daarbij hoort.

Laten we beginnen met de mededeling dat er een flinke reeks aan boeken over SEO op de markt is die je van alles beloven, als je de SEO-tips maar opvolgt. Zo makkelijk is het natuurlijk niet echt. Je moet echter wel ergens beginnen en putten uit de ervaring en kennis van anderen is dan zo gek nog niet.

Daarom is zo’n boek in je Zebra tas stoppen een goede eerste stap om te lezen in de trein of in het vliegtuig naar weer een andere zakelijke bestemming. Laat je meenemen in die fascinerende wereld van Search Engine Optimization die ervoor zorgt, als je het goed toepast, dat jouw website hoog in Google rankt waardoor de kans op meer bezoekers op jouw website groot is. En daarmee meer klanten, meer omzet, meer… et cetera.

Stop zo’n boek in je tas, lees en pas toe

Eigenlijk zouden ondernemers, beginnend en gevorderd en zeker niet alleen mannelijke ondernemers (wat vaak wordt gedacht, maar de hier genoemde boeken passen ook in damestassen) er goed aan doen dit soort boeken in hun business tassen te hebben om deze door te spitten.

Hoewel SEO regelmatig aan verandering onderhevig is omdat Google het algoritme wijzigt bijvoorbeeld, de basis blijft hetzelfde. Het is verstandig je de SEO-taal eigen te maken en stap voor stap ermee aan de slag te gaan. Doe je dat niet, dan is het onverstandig om het erbij te laten. Dan kun je beter een SEO-specialist aannemen die het voor je doet.

3 leerzame en handzame boeken over SEO en Content

Stapsgewijs toepassen

Tonny Loorbach is een bekende in de wereld die Google heet (Internet Marketing Universiteit, IMU). Zijn boek ‘doelgerichte SEO’ geeft zelfs de kleine zelfstandige handvatten om zijn of haar website op een hoge(re) plaats in Google te krijgen. Gewoonweg de tips en tricks van Loorbach opvolgen. Het tempo ligt in dit boek best hoog, maar het wordt in stappen uitgelegd. In dit boek niet alleen die tips, maar ook leerzame thema’s als een langetermijnstrategie en een kortetermijnstrategie. Daar heb je als ondernemer wat aan.

Ervaringsgerichte info

Frederik Vermeire beschrijft zijn ervaringen met SEO in het boek ‘Krachtige SEO’. De Belgische ondernemer (WiSEO) werkt er al jaren mee en biedt een sterke basis als het om SEO gaat, inclusief een aantal cases waar je in meegenomen wordt. Een stevig boek voor ondernemers.

Verzin het niet

Cor Hospes, creatief directeur van het bureau Merkjournalisten, schreef de ‘Contentbijbel’, een veelbelovende titel. Hier gaat het niet zozeer om SEO maar om het creëren van eeuwigheidswaarde voor je merk. Dat doe je door middel van het vertellen van verhalen, maar hoe? Door de juiste contentmarketing toe te passen en daar neemt Hospes je helemaal in mee. ‘Je moet een verhaal hébben en niet verzinnen omdat het hip is’, meent hij. Het boek zet je aan het denken als ondernemer en daarna is het vooral het juiste doen. Dat is onder meer dat gebruiken wat jou onderscheidt van de rest en een journalist inzetten als je een goed verhaal wilt.

 

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *