Maximaliseer je SEO met Artificial Intelligence (AI)

By in , ,
2472
Maximaliseer je SEO met Artificial Intelligence (AI)

Vroeger associeerden we Artificial intelligence (AI) met science fiction en robots. Het voelde een beetje abstract en buitenaards. Maar tien jaar verder is AI here to stay, maakt het ons leven makkelijker en prettiger. Anno 2020 is AI een van de belangrijkste trends in technologie en heeft iedereen het er over. Als Online Marketing bureau is AI een belangrijke trend om te omarmen.

Op welke manier beïnvloed AI SEO

De invloed van Artificial Intelligence en met name Machine Learning, op de zoekresultaten is al behoorlijk te noemen en deze wordt de komende jaren alleen maar groter. Zoekmachines worden steeds beter in het detecteren van keyword stuffing, niet relevante backlinks en de kwaliteit van de content. En dan hebben we het nog niet eens over de mate waarin Google kan zien of de gepresenteerde content bij een bepaalde zoekopdracht bevalt, aan de hand van de gebruikers signalen.

Kortom als je een succesvolle SEO strategie wilt implementeren dan is AI een van je beste vrienden. Een gemiddeld SEO bureau maakt er al veel gebruik van met de inzet van tools als Bright Edge en Ahrefs.

Hoe kun je AI inzetten bij je SEO

Analyseren van interessante mogelijkheden

Nu we weten dat SEO een belangrijke factor is en hoe die je SEO beïnvloed kunnen we gaan kijken naar hoe je AI zelf kunt inzetten om je SEO te verbeteren.
Een van de belangrijkste zaken die je met AI kunt doen is het ontdekken van nieuwe mogelijkheden om te ranken en bezoekers te trekken naar je website.
Verschillende SEO tools, waaronder bijvoorbeeld AHREFS, zijn steeds geavanceerder geworden waardoor je nu een verfijnd beeld kunt krijgen van;

  • zoekwoorden waar je op zou moeten focussen
  • mogelijkheden voor linkbuilding

Creëren en optimaliseren van content die aanslaat

Met AHREFs, of software als Bright Edge kunnen je op een intelligente manier helpen bij het vinden of optimaliseren van content die aanslaat. Vul een zoekwoord in de tool in en deze gaat analyseren welke artikelen en pagina’s op het internet verwant zijn en die het goed doen bij de bezoekers. Filter op content die veel links genereert, die veel gedeeld wordt en die goed gelezen wordt en je hebt een goed voorbeeld van goede content voor je eigen website.

Inspelen op Voice Search

Voice Search is een van de snelst groeiende trends in SEO. het aantal zoekopdrachten dat gesproken wordt op een device wordt steeds groter en daarmee verandert de zoekopdracht ook omdat je nu eenmaal anders inspreekt dan intikt.
Met AI gedreven tools kun je analyseren welke vragen mensen het meeste stellen en daar content voor creëren.

Je SEO opschalen

SEO is behoorlijk arbeidsintensief werk en dat staat snelle resultaten meestal in de weg. AI heeft daar verandering in gebracht doordat het verzamelen en analyseren en omzetten in duidelijke taken wordt gedaan door AI powered tools en software.
Zo kun je met dergelijke tools een complete website audit doen of automatisch content optimaliseren in een fractie van de tijd die je daar vroeger voor nodig had.

Conclusie

AI is here to stay en gaat in de toekomst alleen maar een grotere rol spelen. Het klinkt misschien als een ingewikkelde technologie en methode om toe te passen. Maar door tools en software te gebruiken die gebruik maken van AI kun je juist heel veel tijd bespreken je SEO (deels) geautomatiseerd opschalen en verbeteren. Ben je nog niet zo ver? Hier kun je lezen over hoe SEO werkt.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *