4 voordelen van SEO uitbesteden aan een SEO expert

By in ,
4158
4 voordelen van SEO uitbesteden aan een SEO expert

Organisch gevonden worden met je website heeft vele voordelen. Je kunt er nieuwe klanten mee aantrekken op korte termijn, maar ook potentiële kopers interesseren door hen te informeren over jouw business, producten en diensten.

Wellicht komen ze dan op een later moment terug via een ander kanaal en converteren ze op dat moment. In dat geval heb je ze via SEO kennis met jouw organisatie laten maken, maar via een ander kanaal zal de conversie worden meegerekend. Vanzelfsprekend ook afhankelijk van het attributiemodel dat je daarvoor gebruikt. Het uitbesteden van je SEO heeft vele voordelen, deze zullen we in dit artikel weerleggen.

Voordeel 1: De juiste tools tot beschikking

Veel SEO bureaus en online marketing specialisten hebben diverse (betaalde) tools tot hun beschikking. Doordat ze voor meerdere bedrijven werken hebben ze deze ook nodig. Veel inhouse marketeers hebben niet de beschikking tot al deze tooling. Je betaald vaak een all-in prijs en hoeft dus niet nog extra voor tooling te betalen. Uiteindelijk betaal je daar indirect natuurlijk wel voor.

Voordeel 2: Kennis van meerdere branches

Online marketing bureaus werken voor verschillende organisaties en tenzij ze zich focussen op één specifieke branche (komt ook zeker voor) weten ze ook goed wat er in de markt speelt. Waar jij je als inhouse marketeer vaker vanuit je eigen branche beredeneerd en je goed weet wat daarin speelt, hebben bureaus weer de juiste kennis van verschillende branches. Zo kunnen zij ontwikkelingen daarin goed volgen, bijhouden en wellicht ook weer nieuwe casussen voor jouw organisatie voor implementeren.

Voordeel 3: Up-to-date kennis

De meeste online marketing bureaus bezoeken beurzen, evenementen en volgen online seminars om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen in de online marketing wereld. Sommige van die evenementen zijn ook juist enkel en alleen voor online marketing bureaus. Daar sparren ze met andere bureaus en bespreken ze specifieke casussen en situaties. Voor de bureaus is het erg belangrijk en essentieel om up-to-date te blijven, doordat zij zich moeten onderscheiden van andere bureaus. Dat is voor hen belangrijk en biedt jou als ondernemer of marketing manager weer nieuwe voordelen mee.

Voordeel 4: Een specialist die werk uit handen neemt

Een belangrijk voordeel van een SEO expert, SEA specialist of marketing automation specialist is dat hij of zij werk voor je uit handen neemt. Vaak is dat ook de voornaamste reden dat je ervoor kiest een bureau of ZZP’er aan te laten haken. Naast dat hij werk uit handen neemt is het natuurlijk zo dat je het uitbesteed aan iemand die hier dagelijks mee bezig is. Weet wat er speelt en hoe hij dat moet toepassen in de praktijk. Het scheelt jouw weer extra werk en daarnaast kun je ervanuit gaan dat het dan in goede handen is.

Dat laatste is wel belangrijk om te controleren, maar vooral vooraf goede research te doen. Je moet niet met een bedrijf in zee gaan waar je niet vooraf en direct vertrouwen in hebt. Zorg dat je vooraf de nodige research doet. Bekijk de cases op de website, de reviews via Google en bekijk ook of ze zelf goed gevonden worden (in het geval van SEO uitbesteden), meld je aan voor de nieuwsbrief (in geval van marketing automation) en probeer wat belangrijke zoekwoorden uit (voor als je Google Ads wilt uitbesteden). Zo krijg je redelijk snel in de gaten of dit een bureau is waar je mee in zee wilt gaan.

54321
(0 votes. Average 0 of 5)