Hoe bereik je jouw doelgroep op social media?

By in
335
Hoe bereik je jouw doelgroep op social media?

In het huidige tijdperk begint adverteren op sociale media steeds meer een must te worden wil je snel een nieuw, groot en gericht publiek bereiken. Of je het er nu mee eens bent of niet; organisch mensen bereiken is steeds moeilijker te realiseren.

Het is daarom goed om een marketingstrategie voor sociale media te creëren. Dit blijkt namelijk één van de meest effectieve manieren te zijn om je doelgroep te bereiken en content te maken die aansluit bij hun interesses. Natuurlijk, wij begrijpen heel goed dat het eng kan zijn om van een organische sociale strategie over te stappen naar een vorm waarbij geld op tafel gelegd moet worden. Echter, het gebruik van de juiste methodes zal de zichtbaarheid van jouw merk alleen maar vergroten en het bereik helpen te vermenigvuldigen.

Gebruik je gegevens om je doelgroep te bepalen

Het is buitengewoon moeilijk om je doelgroep te bepalen. Gebruik jouw website,- en social media om jouw gewenste publiek te bepalen en te definiëren. Onder andere Google Analytics is hierbij van toegevoegde waarde. De analyses gegeven in dit programma vertellen je de demografische gegevens van jouw doelgroep, welke producten ze het meest bij jou consumeren en waar ze het meest actief zijn.
Let hierbij vooral op de volgende statistieken:

  • Engagement van jouw visitors
  • Bereik
  • Doorkliks
  • Hashtag-betrokkenheid
  • Organische versus betaalde links

Investeer in advertenties op sociale media

Op bijna alle social media platforms kunnen merken tegenwoordig advertenties inkopen om hun bedrijf bij de juiste doelgroep te promoten. Denk bijvoorbeeld aan de vele advertenties op instagram die we dagelijks voorbij zien komen. Betaalde advertenties kunnen je helpen jouw content onder ogen te brengen van de juiste mensen en het helpt je extra verkeer te laten inwinnen dat de webshop nodig heeft om zijn doel te bereiken. Dit zou je zelf kunnen doen, maar je kan er ook voor kiezen om dit voor je te laten doen; online marketing bureaus genoeg.

Echter, het is wel belangrijk om te investeren in advertenties op de juiste platforms. Een juiste platform laat zich vertalen in een waar jouw publiek zich op bevindt.Wanneer je je wilt richten op een wat jongere doelgroep, dan heeft het weinig zin jouw geld te besteden aan marketing op Facebook. Over het algemeen is namelijk bekend dat deze jongeren zich voornamelijk op Instagram bevinden. Zorg ervoor dat je alleen adverteert op de sociale kanalen waar jouw publiek tijd op doorbrengt om mogelijke onjuiste investeringen te vermijden.

Mocht je het toch zelf willen oppakken dan moet je weten dat je jouw advertenties het beste van organische, goed presterende inhoud kunt voorzien. De gebruikers van de platforms zijn namelijk al zo gefrustreerd door de vele advertenties op hun sociale media… Kortom, als je ze content presenteert die met een hoge betrokkenheid uit de analyses is gekomen, heb je een grotere kans op click-throughs en dus meer likes voor jouw merk.

Een alternatieve gratis marketingmethode

Wil je niet te veel geld uitgeven aan het bereiken van jouw doelgroep? Dan zijn er altijd nog de gratis opties om beter op te vallen. Denk hierbij aan de hashtags. Ze zijn een gemakkelijke, effectieve manier om op de hoogte te blijven van de laatste trending topics en tevens handig om jouw inhoud onder de aandacht te brengen bij een breder publiek. Door ze te gebruiken in jouw eigen posts op sociale media zal iedereen die een dergelijke hashtag opzoekt jouw inhoud kunnen zien, waardoor jouw merk meer bekendheid krijgt.

Denk eraan het gebruik van jouw hashtags te verfijnen, zodat ze niet te breed of te algemeen zijn. Hoe specifieker je ze kunt maken, hoe beter. Op die manier bereik je de niche die voor jouw bedrijf gewenst is.

Bron: Baas & Baas

54321
(0 votes. Average 0 of 5)