Wat zijn de laatste aanbevelingen van Google om je metatags te optimaliseren? 

By in
476
Wat zijn de laatste aanbevelingen van Google om je metatags te optimaliseren? 

De eerste plaats in Google rangschikken hangt van veel factoren af, waaronder de optimalisatie van de content van je website. Elk klein detail telt, inclusief metatags. Onder de acties die worden uitgevoerd om de SEO van een pagina een boost te geven, is het optimaliseren van metatags erg belangrijk.

Dit zijn kleine tags die verborgen zijn in de header en die een zeer belangrijke impact hebben op de positionering van een webpagina. Een online marketing bureau kan dit voor je optimaliseren, maar met behulp van dit artikel zou je het mogelijk ook zelf kunnen doen. 

Wat zijn metatags? 

Metatags zijn tags die deel uitmaken van de HTML-code van webpagina’s of blogs. Hun functie is om informatie over de inhoud van de site, in de vorm van metadata, aan zoekmachines te verstrekken en om specifieke acties van zoekmachines te vragen, zoals het al dan niet indexeren van iets op de website. Metatags worden toegevoegd in de kop van de pagina tussen de <head>- en </head>-tags. Als HTML-tags zijn ze alleen te zien in de broncode van de webpagina. De inhoud kan echter worden weergegeven op pagina’s met zoekresultaten van zoekmachines in het fragment. 

Wat zijn de laatste Google-updates over metatags?

Google, de belangrijkste zoekmachine ter wereld, verrast ons heel vaak met veranderingen die de SEO van pagina’s beïnvloeden, vooral tijdens vakantieperiodes. Als je van SEO houdt, weet je waar dit over gaat. Ze staan ​​namelijk bekend als Google Core Updates en het is lastig om hiervan op de hoogte te blijven. Je SEO uitbesteden kan daarom een aanrader zijn. Hieronder kun je desondanks de belangrijkste updates van Google over metatags vinden waar je zeker gebruik van moet maken. 

In augustus van dit jaar kondigde Google wijzigingen aan in de manier waarop paginatitels worden gegenereerd. Het is belangrijk om te onthouden dat titels geen metatags zijn, maar tags. We zullen echter de nieuwe updates bekijken. Google heeft een automatisch systeem gemaakt dat tot doel heeft begrijpelijker en toegankelijkere titels en metabeschrijvingen te maken. Het nieuwe systeem gebruikt niet alleen de tekst van de titel en metatags, maar ook delen van de pagina’s. Er wordt bijvoorbeeld rekening gehouden met de hoofdtitel die zichtbaar is op de pagina’s (H1).

De paginabeheerder kan de naam van de site toevoegen als hij of zij denkt dat deze de gebruiker kan helpen of, als de titel te lang is, kan hij of zij deze inkorten om de informatie nuttiger te maken. Het algoritme van Google zal beoordelen of deze informatie van waarde is voor de gebruiker en zo niet, kan het zowel de titel als de metabeschrijving wijzigen in meer relevante informatie in de zoekresultaten. Het advies van Google voor het maken van metatags blijft hetzelfde: “Focus op het maken van hoogwaardige HTML-titeltags. Van alle plaatsen waar we zoeken om titels te genereren, zijn HTML-titeltags nog steeds verreweg degene die we het meest gebruiken. Meer dan 80 procent van de tijd is dit namelijk het geval.”